Bolig, Arbejde og Sundhed – Erfaringer blandt nyankomne indvandrere (BASE)
BASE-undersøgelsen afdækker nyankomne indvandreres erfaringer med at få adgang til bolig, arbejde og sundhedsydelser i Danmark og undersøger, hvordan private aktører – for eksempel virksomheder, NGO’er og sprogskoler – hjælper med integrationen.
Til BASE-undersøgelsen er over 1.700 indvandrere, som er kursister på sprogcentre over hele Danmark blevet bedt om at svare på et anonymt spørgeskema om deres erfaringer med bolig, arbejde og sundhed i Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i løbet af efteråret og vinteren 2021.
Undersøgelsen omfatter alle slags nyankomne indvandrere i Danmark, inklusiv flygtninge og EU-borgere. Undersøgelsen er en del af LUII-projektet på Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, som er et forskningsprojekt om den danske integrationslovgivning finansieret af Carlsbergfondet. Undersøgelsen er blevet udformet i samarbejde med De Danske Sprogcentre.
Hjemmesiden her er først og fremmest tiltænkt ledere og lærere på sprogcentre samt sprogskolekursister, som har deltaget i undersøgelsen og gerne vil vide mere.
Gennem links i boksene forneden finder du svar på en række spørgsmål: Hvad er baggrunden for undersøgelsen? Hvilke metoder bruges der? Hvordan er sprogcentre og hold udvalgt? Hvordan kan materialerne fra undersøgelsen integreres i danskundervisningen, og hvordan bliver besvarelserne behandlet?
Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.
Forskningsresultater
Herunder findes en liste over de publikationer, der er blevet udgivet på baggrund af data fra BASE-undersøgelsen. Du kan også finde et udvalg af de materialer, der blev udarbejdet til BASE-undersøgelsen, herunder spørgeskema, en informationsfolder for indvandrere og undervisningsmaterialer om bolig, arbejde og sundhed til danskuddannelserne.
Du kan finde forskningsresultaterne fra det større forskningsprojekt (LUII), som BASE-undersøgelsen er den del af, på denne webside
Publikationer
- Experiences of access to healthcare among newly arrived immigrants in Denmark: Examining the role of residence permit. Nielsen, Maj Rørdam & Jervelund, Signe Smith, 2023, (E-pub ahead of print) In: Scandinavian Journal of Public Health, Supplement. 27 p. https://doi.org/10.1177/14034948231173473
- Impacts of an interpretation fee on immigrants’ access to healthcare: Evidence from a Danish survey study among newly arrived immigrants. Nielsen, Maj Rørdam & Jervelund, Signe Smith, 2023, In: Health Policy. 136, 8 p., 104893. https://doi.org/10.1016/j.healthpol.2023.104893
Materialer fra BASE-surveyen
Infografik med resultater
BASE-spørgeskemaet
- Dansk
- Engelsk
- Sprogversioner på arabisk, farsi, thai, tigrinya og tyrkisk kan fås ved henvendelse til forskergruppen.
Informationsfolder for indvandrere om bolig, arbejde og sundhed i Danmark
Undervisningsmaterialer om bolig, arbejde og sundhed i Danmark til danskuddannelse
De projektansvarlige bag spørgeskemaundersøgelsen er ph.d.-studerende Maj Rørdam Nielsen og lektor i udlændingeret Silvia Adamo fra Centre for Private Governance, Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Projektet er finansieret af en 3-årig forskningsbevilling fra Carlsbergfondet.
Du kan læse mere om projektet under menupunktet Baggrund.
Finansiering
Law and Private Governance for a New Understanding of Immigrant Integration har modtaget en tre årig finansiering fra Carlsbergfondet, Young Researcher Fellowship.
Projektets forskningsleder er Lektor Silvia Adamo.
Projekt: Ret og private governance for en ny forståelse af indvandreres integration / Law and Private Governance for a New Understanding of Immigrant Integration
Periode: 2020-2025