CECS har en kollegial ledelse bestående af:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om centeret

CECS – Centre for European, Comparative, and Constitutional Legal Studies blev først etableret i 2008, og er blevet forlænget for fjerde gang i januar 2024.

CECS har særligt fokus på nutidige samfundsudfordringer og kriser, og ofte med en global karakter. CECS er interesseret i, hvordan vi vedholder demokrati, retsstatsprincippet, fundamentale rettigheder, stabilitet, resiliens og bæredygtighed under kriser og andre samfundsudfordringer. 

CECS er interesseret I Danmark i et europæisk og globalt perspektiv, men er også interesseret i Europa i en verdenskontekst.

Forfatningsret, EU-ret og folkeret er centrale juridiske discipliner hos CECS. Dette bliver suppleret af studie af juridiske kulturer og samfundsvidenskab. Særlig opmærksomhed er rettet mod samspillet mellem disse akademiske discipliner.

Centeret har særligt focus på komparative metoder, men dogmatisk, empirisk, tværfaglighed, kritisk juridisk forskning og ”law and methods” bliver også brugt i vores forskning.

CECS har lige nu særligt fokus på de følgende fem nøgleemner:

  1. Contemporary Challenges to Democracy
  2. Constitutions, Colonialism and Cultures
  3. The Green Transition and Constitutionalism
  4. Security Challenges and Legal order (s)
  5. New and Emerging Technologies.

Vi er akademisk nysgerrige og åbne, og vi ”følger problemet”, som vi prøver at løse på tværs ad discipliner og anvender de mest relevante metoder. Frihed til at vælge forskning og metode er vigtige værdier hos CECS.