Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser: med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser : med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser. / Feldthusen, Rasmus Kristian.

I: Tidsskrift for Familie- og Arveret, Nr. 3, 2008, s. 205-214.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Feldthusen, RK 2008, 'Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser: med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser', Tidsskrift for Familie- og Arveret, nr. 3, s. 205-214.

APA

Feldthusen, R. K. (2008). Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser: med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser. Tidsskrift for Familie- og Arveret, (3), 205-214.

Vancouver

Feldthusen RK. Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser: med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser. Tidsskrift for Familie- og Arveret. 2008;(3):205-214.

Author

Feldthusen, Rasmus Kristian. / Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser : med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser. I: Tidsskrift for Familie- og Arveret. 2008 ; Nr. 3. s. 205-214.

Bibtex

@article{d342b62075c311dd81b0000ea68e967b,
title = "F{\ae}lles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus p{\aa} l{\ae}ngstlevende testators testations- og r{\aa}dighedsbef{\o}jelser: med fokus p{\aa} l{\ae}ngstlevende testators testations- og r{\aa}dighedsbef{\o}jelser",
abstract = "Ved arveloven indf{\o}rtes bl.a. nye regler for f{\ae}lles testamenter, hvilke i v{\ae}sentlig omfang afviger fra reglerne i den nu oph{\ae}vede arvelov. I artiklen analyseres f{\o}romtalte regler, der er placeret i arvelovens kap. 13, idet den nye definition »f{\ae}lles testamente«, kritiseres for ikke at indeholde krav om et gensidigt element. Det konkluderes endvidere, at l{\ae}ngstlevende testators testationskompetence efter arvelovens § 81, stk. 2, er reduceret i forhold til tidligere arvelovs § 48. Endvidere diskuteres overgangsreglen for l{\ae}ngstlevende {\ae}gtef{\ae}lles testationskompetence for f{\ae}lles testamenter oprettet inden 1. januar 2008. Afslutningsvis analyseres de nye regler om den l{\ae}ngstlevende testators r{\aa}dighedsindskr{\ae}nkelser i arvelovens §§ 83-86.",
author = "Feldthusen, {Rasmus Kristian}",
year = "2008",
language = "Dansk",
pages = "205--214",
journal = "Tidsskrift for Familie- og Arveret",
issn = "1397-4599",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fælles og gensidige testamenter efter den ny arvelov - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser

T2 - med fokus på længstlevende testators testations- og rådighedsbeføjelser

AU - Feldthusen, Rasmus Kristian

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Ved arveloven indførtes bl.a. nye regler for fælles testamenter, hvilke i væsentlig omfang afviger fra reglerne i den nu ophævede arvelov. I artiklen analyseres føromtalte regler, der er placeret i arvelovens kap. 13, idet den nye definition »fælles testamente«, kritiseres for ikke at indeholde krav om et gensidigt element. Det konkluderes endvidere, at længstlevende testators testationskompetence efter arvelovens § 81, stk. 2, er reduceret i forhold til tidligere arvelovs § 48. Endvidere diskuteres overgangsreglen for længstlevende ægtefælles testationskompetence for fælles testamenter oprettet inden 1. januar 2008. Afslutningsvis analyseres de nye regler om den længstlevende testators rådighedsindskrænkelser i arvelovens §§ 83-86.

AB - Ved arveloven indførtes bl.a. nye regler for fælles testamenter, hvilke i væsentlig omfang afviger fra reglerne i den nu ophævede arvelov. I artiklen analyseres føromtalte regler, der er placeret i arvelovens kap. 13, idet den nye definition »fælles testamente«, kritiseres for ikke at indeholde krav om et gensidigt element. Det konkluderes endvidere, at længstlevende testators testationskompetence efter arvelovens § 81, stk. 2, er reduceret i forhold til tidligere arvelovs § 48. Endvidere diskuteres overgangsreglen for længstlevende ægtefælles testationskompetence for fælles testamenter oprettet inden 1. januar 2008. Afslutningsvis analyseres de nye regler om den længstlevende testators rådighedsindskrænkelser i arvelovens §§ 83-86.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 205

EP - 214

JO - Tidsskrift for Familie- og Arveret

JF - Tidsskrift for Familie- og Arveret

SN - 1397-4599

IS - 3

ER -

ID: 5776028