De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen. / Feldthusen, Rasmus Kristian; Larsen, Torsten Bjørn.

I: Erhvervsjuridisk Tidsskrift, 10.2016, s. 266-273.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Feldthusen, RK & Larsen, TB 2016, 'De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen', Erhvervsjuridisk Tidsskrift, s. 266-273.

APA

Feldthusen, R. K., & Larsen, T. B. (2016). De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen. Erhvervsjuridisk Tidsskrift, 266-273. [ET.2016.266].

Vancouver

Feldthusen RK, Larsen TB. De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen. Erhvervsjuridisk Tidsskrift. 2016 okt;266-273. ET.2016.266.

Author

Feldthusen, Rasmus Kristian ; Larsen, Torsten Bjørn. / De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen. I: Erhvervsjuridisk Tidsskrift. 2016 ; s. 266-273.

Bibtex

@article{4d52bb83e1d6477182af93f609eb8a45,
title = "De sociale mediers brugervilk{\aa}r del I - aftalen",
abstract = "Det Sociale Medium som f.eks. Twitter, Snapchat, Foursquare, Facebook, Instagram, Pinterest, Tinder og Youtube har betinget sig en r{\ae}kke standardvilk{\aa}r som Brugeren, der m{\aa}tte {\o}nske at oprette en Profil, skal acceptere som led i oprettelsen. Ved at klikke p{\aa} ”opret profil” eller en hermed tilsvarende formulering, accepterer Brugeren Det Sociale Mediums vilk{\aa}r for brug af platformen, hvorfor der if{\o}lge Det Sociale Medium er indg{\aa}et en bindende Aftale med Brugeren. Det kan – i mangel af dansk administrativ praksis og dansk retspraksis – konkluderes, at en r{\ae}kke hensyn, herunder parternes berettigede forventninger og den kontraktuelle balance taler for, at der er indg{\aa}et en Aftale mellem Det Sociale Medium og Brugeren, mens der tilsvarende er en r{\ae}kke hensyn, herunder selve aftaleprocessen og nogle vilk{\aa}rs s{\ae}rlige karakter, der taler imod, at der er indg{\aa}et en s{\aa}dan Aftale. En afvejning af de modsatrettede hensyn kan p{\aa} nuv{\ae}rende tidspunkt ikke f{\o}re til et entydigt resultat, om end vi p{\aa} det foreliggende grundlag h{\ae}lder mod, at Aftalen – hvis ikke i sin helhed s{\aa} delvist – m{\aa} formodes at v{\ae}re gyldig.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Sociale Medier, Brugervilk{\aa}r",
author = "Feldthusen, {Rasmus Kristian} and Larsen, {Torsten Bj{\o}rn}",
year = "2016",
month = oct,
language = "Dansk",
pages = "266--273",
journal = "Erhvervsjuridisk Tidsskrift",
issn = "1901-3612",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - De sociale mediers brugervilkår del I - aftalen

AU - Feldthusen, Rasmus Kristian

AU - Larsen, Torsten Bjørn

PY - 2016/10

Y1 - 2016/10

N2 - Det Sociale Medium som f.eks. Twitter, Snapchat, Foursquare, Facebook, Instagram, Pinterest, Tinder og Youtube har betinget sig en række standardvilkår som Brugeren, der måtte ønske at oprette en Profil, skal acceptere som led i oprettelsen. Ved at klikke på ”opret profil” eller en hermed tilsvarende formulering, accepterer Brugeren Det Sociale Mediums vilkår for brug af platformen, hvorfor der ifølge Det Sociale Medium er indgået en bindende Aftale med Brugeren. Det kan – i mangel af dansk administrativ praksis og dansk retspraksis – konkluderes, at en række hensyn, herunder parternes berettigede forventninger og den kontraktuelle balance taler for, at der er indgået en Aftale mellem Det Sociale Medium og Brugeren, mens der tilsvarende er en række hensyn, herunder selve aftaleprocessen og nogle vilkårs særlige karakter, der taler imod, at der er indgået en sådan Aftale. En afvejning af de modsatrettede hensyn kan på nuværende tidspunkt ikke føre til et entydigt resultat, om end vi på det foreliggende grundlag hælder mod, at Aftalen – hvis ikke i sin helhed så delvist – må formodes at være gyldig.

AB - Det Sociale Medium som f.eks. Twitter, Snapchat, Foursquare, Facebook, Instagram, Pinterest, Tinder og Youtube har betinget sig en række standardvilkår som Brugeren, der måtte ønske at oprette en Profil, skal acceptere som led i oprettelsen. Ved at klikke på ”opret profil” eller en hermed tilsvarende formulering, accepterer Brugeren Det Sociale Mediums vilkår for brug af platformen, hvorfor der ifølge Det Sociale Medium er indgået en bindende Aftale med Brugeren. Det kan – i mangel af dansk administrativ praksis og dansk retspraksis – konkluderes, at en række hensyn, herunder parternes berettigede forventninger og den kontraktuelle balance taler for, at der er indgået en Aftale mellem Det Sociale Medium og Brugeren, mens der tilsvarende er en række hensyn, herunder selve aftaleprocessen og nogle vilkårs særlige karakter, der taler imod, at der er indgået en sådan Aftale. En afvejning af de modsatrettede hensyn kan på nuværende tidspunkt ikke føre til et entydigt resultat, om end vi på det foreliggende grundlag hælder mod, at Aftalen – hvis ikke i sin helhed så delvist – må formodes at være gyldig.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Sociale Medier

KW - Brugervilkår

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 266

EP - 273

JO - Erhvervsjuridisk Tidsskrift

JF - Erhvervsjuridisk Tidsskrift

SN - 1901-3612

M1 - ET.2016.266

ER -

ID: 168272764