Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme . / Pagh-Rasmussen, Peter.

I: Tidsskrift for Miljø, Nr. 11, 03.12.2019, s. 363-373.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Pagh-Rasmussen, P 2019, 'Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme ', Tidsskrift for Miljø, nr. 11, s. 363-373.

APA

Pagh-Rasmussen, P. (2019). Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme . Tidsskrift for Miljø, (11), 363-373.

Vancouver

Pagh-Rasmussen P. Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme . Tidsskrift for Miljø. 2019 dec. 3;(11):363-373.

Author

Pagh-Rasmussen, Peter. / Hvad er affald? Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme . I: Tidsskrift for Miljø. 2019 ; Nr. 11. s. 363-373.

Bibtex

@article{97cea6f439f14432be63ac588448e4cc,
title = "Hvad er affald?: Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme ",
abstract = "Behovet for at begr{\ae}nse affaldsm{\ae}ngderne og sikre st{\o}rst mulig genanvendelse og anden nyttigg{\o}relse af affald og undg{\aa} milj{\o}risici er b{\aa}de begrundelsen for og m{\aa}let med EU{\textquoteright}s affaldsregler, som derfor indeholder s{\ae}rlige regler for overdragelse, h{\aa}ndtering og opbeva-ring af affald. Den afledte virkning er, at det for virksomheder og borgere er v{\ae}sentligt, om en genstand anses for affald, og om affaldet efter genindvinding og behandling kan anven-des uden affaldsreglernes begr{\ae}nsning. Dette kan forskyde det retlige fokus fra forsvarlig h{\aa}ndtering til genstandens retlige status, og en udvidet fortolkning af affaldsbegrebet kan i nogle tilf{\ae}lde tillige begr{\ae}nse tilskyndelsen til at udvikle ny teknologi, som begr{\ae}nser af-faldsm{\ae}ngderne. Disse dilemmaer er der i et vist omfang taget h{\o}jde for i flere af de seneste EU-domme om affaldsreguleringen, der dog tillige rejser nye udfordringer for anvendelsen af animalsk affald som vedvarende energikilde. Dette belyses i denne artikel, der indledes med en kort indf{\o}ring i baggrunden for og de centrale principper i affaldsreguleringen.",
author = "Peter Pagh-Rasmussen",
year = "2019",
month = dec,
day = "3",
language = "Dansk",
pages = "363--373",
journal = "Tidsskrift for Milj{\o}",
issn = "1603-8398",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "11",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Hvad er affald?

T2 - Affaldsreguleringens dilemmaer med omtale af nye EU-domme

AU - Pagh-Rasmussen, Peter

PY - 2019/12/3

Y1 - 2019/12/3

N2 - Behovet for at begrænse affaldsmængderne og sikre størst mulig genanvendelse og anden nyttiggørelse af affald og undgå miljørisici er både begrundelsen for og målet med EU’s affaldsregler, som derfor indeholder særlige regler for overdragelse, håndtering og opbeva-ring af affald. Den afledte virkning er, at det for virksomheder og borgere er væsentligt, om en genstand anses for affald, og om affaldet efter genindvinding og behandling kan anven-des uden affaldsreglernes begrænsning. Dette kan forskyde det retlige fokus fra forsvarlig håndtering til genstandens retlige status, og en udvidet fortolkning af affaldsbegrebet kan i nogle tilfælde tillige begrænse tilskyndelsen til at udvikle ny teknologi, som begrænser af-faldsmængderne. Disse dilemmaer er der i et vist omfang taget højde for i flere af de seneste EU-domme om affaldsreguleringen, der dog tillige rejser nye udfordringer for anvendelsen af animalsk affald som vedvarende energikilde. Dette belyses i denne artikel, der indledes med en kort indføring i baggrunden for og de centrale principper i affaldsreguleringen.

AB - Behovet for at begrænse affaldsmængderne og sikre størst mulig genanvendelse og anden nyttiggørelse af affald og undgå miljørisici er både begrundelsen for og målet med EU’s affaldsregler, som derfor indeholder særlige regler for overdragelse, håndtering og opbeva-ring af affald. Den afledte virkning er, at det for virksomheder og borgere er væsentligt, om en genstand anses for affald, og om affaldet efter genindvinding og behandling kan anven-des uden affaldsreglernes begrænsning. Dette kan forskyde det retlige fokus fra forsvarlig håndtering til genstandens retlige status, og en udvidet fortolkning af affaldsbegrebet kan i nogle tilfælde tillige begrænse tilskyndelsen til at udvikle ny teknologi, som begrænser af-faldsmængderne. Disse dilemmaer er der i et vist omfang taget højde for i flere af de seneste EU-domme om affaldsreguleringen, der dog tillige rejser nye udfordringer for anvendelsen af animalsk affald som vedvarende energikilde. Dette belyses i denne artikel, der indledes med en kort indføring i baggrunden for og de centrale principper i affaldsreguleringen.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 363

EP - 373

JO - Tidsskrift for Miljø

JF - Tidsskrift for Miljø

SN - 1603-8398

IS - 11

ER -

ID: 231245280