Thøger Nielsen Konference om Skat og Fremtiden

Bøger, ipad + kaffe

FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, har hermed fornøjelsen af at invitere alle skatteentusiaster, herunder studerende, forskere, praktikere og offentlige virksomheder mv. til årets Thøger Nielsen Konference, hvor vi samtidig fejrer 70-års jubilæet for professor Thøger Nielsens opnåelse af den juridiske doktorgrad.

Professor Thøger Nielsen havde en særlig interesse for udfordringerne i påvirkningen mellem international og dansk ret, og mellem ældre og nyere ret. Hans arbejde bar præg af en enorm juridisk viden og ikke mindst videnskabelig fantasi, som har haft en vigtig betydning for dansk retsvidenskab. I skatteretten så og beskrev han den klassiske konflikt mellem individ og kollektiv, hvilket gjorde ham til en aktiv debattør i den offentlige og faglige debat om problemer af samfundsmæssig betydning med særlig fokus på borgernes retssikkerhed i udviklingen.

Som en hyldest til 70-års jubilæet for hans doktordisputats fejrer vi ham med en konference om Skat og Fremtiden torsdag den 28. oktober 2021, klokken 13-18.

Konferencen foregår med fysisk tilstedeværelse, og FIRE er efter konferencen vært for let mad og drikke for at fejre, at vi atter kan mødes til fagligt og socialt samvær.

Konferencen sætter fokus på to temaer:

Skat og den grønne omstilling, med oplæg på dansk, som handler om, hvordan skatteretten og incitamenter kan flytte den grønne omstilling fra alene at være agtværdige programerklæringer til rent faktisk at blive ført ud i livet og blive attraktivt at investere i, og

Tax & Technology, med foredrag på engelsk, som handler om, hvordan teknologi som kunstig intelligens, robotics og machine learning både kan være med til at hjælpe borgerne på skatteområdet, men også kan udgøre en stor risiko for deres retssikkerhed.

Program

Programmet for konferencen den 28. oktober 2021 kl. 13.00 – 18.00 med efterfølgende reception består af følgende talere:

  • Prodekan og professor Henrik Palmer Olsen, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
  • Mette Mellemgaard Jakobsen, Vicepræsident, Skattechef, Maersk
  • Pernille Nygaard Rasmussen, Skattechef for International & M&A Tax, Ørsted
  • Erik Banner Voigt, Skattechef, Copenhagen Infrastructure Partners
  • Mette Kildegaard Graversen, Kontorchef og Chefrådgiver for Den Grønne Omstilling, Skatteministeriet
  • Sjoerd Douma, Professor in International and EU Tax Law at University of Amsterdam and Partner at Lubbers, Boer & Douma
  • Marta Papis-Almansa, Associate Professor and MSCA Fellow, University of Copenhagen
  • Nadeem Gulzar, Director of Analytics, The Danish Ministry of Taxation

Endeligt program - Konference: Thøger Nielsen 102 konferencen  (pdf)

Konferencen afholdes på Søndre Campus, Alf Ross Auditoriet, 3. sal, lokale 9A.3.01, Njalsgade 76, 2300 København S. Metrostationen Islands Brygge er lige ved siden af, og når man går skråt hen over parkeringspladsen, er indgangsdøren til højre for den mindre grå firkant. Fra hovedindgangen fortsætter man ned til gul afdeling, og går op eller tager elevatoren til 3. sal, og så er det lige ved siden af. Kommer man i bil er der indkørsel fra Ørestads Boulevard, og man skal have en parkeringsbillet, som enten kan fås hos Videncenteret, som ligger på venstre hånd på vejen ned til gul afdeling, eller hos arrangørerne i auditoriet.

Konferencen er gratis og alle er meget velkomne, men I bedes tilmelde jer senest den 26. oktober 2021 kl. 12.00 via denne tilmeldingsformular af hensyn til forplejningen.

Vi glæder os meget til at fejre denne store dag sammen med jer!

Med venlig hilsen

Professor Rasmus Kristian Feldthusen og Ph.d. Susi Baerentzen, gæsteforsker ved FIRE

FIRE – Fiscal Relations Research Group