Studenterorganisationer og -foreninger

Der findes mange måder at engagere sig på, når man læser jura, og når man læser på Københavns Universitet. Der findes en del studenterorganisationer for og med studerende, hvor man kan få et helt socialt netværk forærende på tværs af årgange.

Nogle foreninger er studenterpolitiske dvs. de varetager de studerendes interesser i de styrende organger, som fx Studienævn og KU's Bestyrelse, andre foreninger har et mere socialt formål (som f.eks. ParaKaffen), og så er der foreninger, som ELSA, der har et særligt internationalt fokus. Der er mange muligheder, og du kan herunder læse mere om de forskellige foreninger.

 

 

Baumbar er juras spritnye afslappede fredagsbar der afholdes i ParaKaffen som foreningen står for. Foreningens formål er derudover at puste mere liv i campus og styrke trivslen på tværs af alle årgange

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

International Law Students Association (ILSA) er en international anerkendt organisation af studerendeILSA og advokater dedikeret til at studere og fremme international ret. Med over 150 kapitler – nu også på Det Juridiske Fakultet – er ILSA en af de største studenterorganisationer.

ILSA Copenhagen står for blandt for at sende et hold fra KU afsted til Washington for at deltage i Phillip C. Jessup International Law Moot Court Competition, som er et processpil, der procederes for Den Internationale Domstol (ICJ). Derudover afholder vi academic activities med et internationalt perspektiv, blandt andet om aktuelle internationale konflikter, eksamensforberedende kurser i de internationale fag og om karrieremuligheder inden for international law.

Find os på Facebook og Instagram

 

Jura Alumnenetværk er et fagligt og socialt netværk, som skaber gode rammer for din udvikling og styrker dit faglige fællesskab.

3-4 gange om året vil du modtage et alumnenyhedsbrev med invitationer til relevante faglige arrangementer og efter- og videreuddannelsestilbud. Her kan du få opdateret din faglige viden, møde fakultetets forskere og hilse på tidligere studiekammerater.

Tilmeld dig Alumnenetværket 

 

Jurarevyen er en forening for alle studerende på Det Juridiske Fakultet, der ønsker at medvirke til opførslen af en årlig jura-revy. Alle er velkomne, uanset om de ønsker at optræde, at medvirke bag scenen eller bidrage til det organisatoriske aspekt af processen. Foreningen ønsker at skabe et sammenhold på tværs af årgange omkring et fælles projekt. Det er gratis at være medlem af Jurarevyen

Find os på Facebook

 

 

 

 

Foreningen JB (jurastuderende med børn), er et socialt fælles forum for forældre, der læser ved De Juridiske Fakulteter i Danmark. Foreningen tilsiger at udvikle et socialt netværk, med mulighed for faglig vidensdeling, juridisk sparring samt erfaringer fra studenterjob/erhvervslivet og dele erfaringer/gode råd om hvordan man kan komme gennem jurastudiet, samtidig med at man passer sin familie. Igennem afholdelse af arrangementer, herunder foredrag, workshops og virksomhedsbesøg, vil foreningen styrke forældrefælleskabet og fremme jurastuderende med børns indsigt samt muligheder i det juridiske erhvervsliv.
Foreningen er forankret på Københavns Universitet, Søndre Campus, men er for jurastuderende med børn fra alle landets universiteter.

Foreningen kan kontaktes på: foreningen.jb@gmail.com eller Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juridisk Jagtforening er en studenterforening på Det Juridiske Fakultet. Foreningens formål er, gennem sociale
og faglige arrangementer, at samle studerende på Det Juridiske Fakultet med en passion for jagt. Foreningen er for alle, og det er ikke et krav for at være medlem af foreningen, at man har jagttegn.Juridisk Jagtforening arrangerer fællesjagter, foredrag samt udflugter til jagtrelaterede steder såsom godser, jagtbutikker og skydebaner. Ydermere vil det være muligt at gennemføre jagttegnskursus til en fordelagtig pris som medlem af foreningen.

Find os på Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juridisk Musikforening er en frivillig musikforening, hvis formål er at skabe et uformelt socialt fællesskab på tværs af hold og årgange for alle musikinteresserede jurastuderende. Det er foreningens vision at afholde flere årlige arrangementer, hvor foreningens medlemmer mødes og spiller musik.

Find os på Facebook  og LinkedIn.

 

 

Juridisk Padel Klub er en frivillig padel tennisforening bestående af jurastuderende på Københavns Universitet. Foreningen bestræber sig på at skabe et socialt og aktivt fællesskab på tværs af hold og årgange på studiet gennem sportsgrenen.

Padel tennis er et spil, som man kan spille og have det sjovt med uden tidligere erfaring, og man skal derfor ikke tøve med at prøve kræfter med spillet. Alle niveauer er naturligvis velkomne.

Foreningens aktiviteter består af ca. 3-4 årlige turneringer, samt mulighed for træning og hyggelige stunder på og uden for padelbanen. 

 

Juridisk Skakforening er for dig der vil spille skak og møde medstuderende på tværs af årgange. Vi afholder med jævne mellemrum skakturneringer.

Find os på Facebook

 

 

 

 

 

 

Velkommen til Juridisk Vinklub, en studenterorganisation dedikeret til jurastuderende med en forkærlighed for vin! Vi arrangerer spændende vinsmagninger og andre begivenheder, hvor vi skaber en hyggelig atmosfære og giver mulighed for at udforske forskellige vine. Arrangementerne er ganske uformelle og åbne for studerende, uanset om man er vinkender eller ej. Vores mål er at skabe et fællesskab, hvor vininteresserede studerende fra forskellige årgange og hold kan mødes, dele deres passion og udvide deres netværk. Skål i vin!

Kontakt: juridiskvinklub@gmail.com

Find os på Facebook og  Instagram

 

 

 

Juridisk Ølklub er studenterforeningen for alle studerende med en interesse for øl. Alle er velkomne, uanset om man er garvet ølentusiast eller nysgerrig novice. Vi afholder flere forskellige arrangementer, bl.a. ølsmagning, bryghusbesøg, mv. Det er gratis at være medlem i Juridisk Ølklub. Som medlem får du mulighed for at deltage i vores spændende arrangementer

Find os på Instagram og på Facebook.

 

 

 

Kvindelige Jurister er en studenterforening med fokus på karriere, ligestilling og diversitet. Gennem afholdelse af foredrag, workshops og virksomhedsbesøg, hvor vi italesætter ledelse, økonomi, branding og empowerment, ønsker vi at styrke de studerendes kompetencer og samtidig belyse deres mange karrieremuligheder inden for jurist- og advokatbranchen. ​

Networking er desuden en stor del af foreningen og sikrer brobygning mellem de jura- og erhvervsjurastuderende og det juridiske erhvervsliv. 

Find os på Facebook, Instagram, LinkedIn og på vores hjemmeside.

 

Legal Diversity er en studenterforening med fokus på at øge diversitet, mangfoldighed og tryghed i erhvervs- og studielivet. 

Foreningen tilbyder et fagligt forum og netværk for jurastuderende og erhvervsjurastuderende, der ønsker at forbedre diversiteten og diskursen for et sundere miljø i erhvervslivet. Konkret ønsker foreningen at fremme tolerance og øge fokus på “Det hele menneske”, både på studiet og i karrierelivet.

Vores fokus på øget diversitet indebærer et ønske om en bred repræsentation af køn, race, etnicitet, alder og religion, med udgangspunkt i juramiljøet. Vi ønsker derudover at fremme af-stigmatiseringen af at være patient i psykiatrien, samt udvidelse af kendskabet til introvertisme hhv. ekstrovertisme. Heri indgår en indsats i at udbrede kendskabet til, og den sociale accept af mulighederne for alternativ studieplanlægning. 

Det arbejder vi for gennem eksterne arrangementer, foredrag og virksomhedsbesøg, og et bredt samarbejde med de forskellige aktører i erhvervslivet, herunder advokat- og konsulentfirmaer, fagforeninger og forskningscentre.

Find os på Facebook og Instagram