Juridisk fransk til brug for en diplomat- eller EU-karriere

Det franske flag og paragraftegn

Har du lyst til at arbejde i udlandet, i diplomatiet eller i EU's institutioner? Synes du at det kunne være spændende at have kolleger fra mange forskellige lande? Er du frisk på at lære fransk? Så har vi kurset til dig! Kom til introduktionsseminar den 8. maj kl. 15-18 for at høre mere om BA-valgfaget "Fransk ret og sprog til en international karriere", som udbydes til efteråret. Her kan du blandt andet møde danske jurister, der arbejder ved EU-domstolen.

Faget henvender sig til studerende, der har et grundlæggende kendskab til fransk og kan læse lettere tekster på fransk.  Der stilles ikke krav om mundtlige eller skriftlige franskkundskaber.”

Valgfaget udbydes med deltagelse fra EU-Domstolens juristlingvister, som angiver følgende grunde til at undervisning i fransk udbydes ved Det Juridiske Fakultet og beskriver Domstolens eget bidrag til undervisningen:

  • Danske jurister, der ønsker en international karriere med fokus på EU-retten eller folkeretten, bør have et grundlæggende kendskab til fransk, der i århundreder har været lingua franca i diplomatkredse, og nærmere bestemt til fransk juridisk sprogbrug. Et sådant grundlæggende kendskab er ligeledes af afgørende betydning for, at danske jurister kan fortolke og anvende navnlig EU-retten, hvad enten det er i en dansk eller international sammenhæng.
  • Som led i dette valgfag tager EU-Domstolen gerne imod en besøgsgruppe og vil sørge for rundvisning ved Domstolen, deltagelse i et retsmøde samt oplæg fra danske dommere, referendarer og juristlingvister.

Faget kombinerer undervisning i det franske retssprog og undervisning i udvalgte retsområder i fransk og international og europæisk ret. Faget sætter fokus på den gensidige afhængighed der består mellem retssproget og det retssystem og de retsbegreber, som det bliver brugt til at beskrive og benævne. Derfor omfatter faget desuden en indføring i komparativ ret som metode og parallelsproglig affattelse (co-drafting) af retsregler og retsafgørelser i flersprogede retssystemer.

Program

Program for seminaret (pdf)

Målgruppe

Seminaret er målrettet BA-studerende der skal vælge BA-valgfag

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig via denne tilmeldingsformular senest mandag den 8. maj 2023, kl. 10.00.