Redaktionen tager imod alle danske miljødomme
På MRF bringes alle nye danske miljødomme, som redaktionen får kendskab til. Advokater og dommere m.fl. opfordres derfor til at fremsende nye miljødomme til redaktionen (peter.pagh@jur.ku.dk – mærk mailen ”MRF”).
Velkommen til Miljøretlig Forskningsportal (MRF)!
MRF er en database for systematisk offentliggørelse af udvalgte afgørelser og domme af miljøretlig relevans og sammendrag heraf. For nuværende omfatter databasen udvalgte afgørelser fra de danske domstole, Miljø- og Fødevareklagenævnet, Planklagenævnet og EU-Domstolen.
Derudover består MRF af en litterær afdeling, hvor der lejlighedsvis optages teoretiske bidrag til miljøretten navnlig i form af videnskabelige artikler og specialeafhandlinger af særlig høj kvalitet.
MRF er etableret og drives af en redaktion ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Redaktionen har indgået samarbejdsaftaler med følgende virksomheder mv., der bidrager med en medarbejder, som bistår redaktionen med udarbejdelse af resuméer af miljøretlige domme og afgørelser:
- Bech-Bruun Advokatpartnerselskab
- Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab
- COWI A/S
- DLA Piper Denmark Advokatpartnerselskab
- HOFOR A/S
- Kromann Reumert I/S
- SIRIUS advokater I/S
- advokat Anders Thomas Hessner
Yderligere oplysninger om Miljøretlig Forskningsportal, redaktionen og samarbejdspartnerne kan findes her.
NYHEDER PÅ MRF
Den 6. november 2024 er 52 afgørelser fra Miljø- og Fødevareklagenævnet fra 2. kvartal af 2024 offentliggjort på MRF (MRF 2024.127 - MRF 2024.178).
Den 19. oktober 2024 er fem domme afsagt af EU-Domstolen i september og oktober 2024 offentliggjort på MRF (MRF 2024.122 - MRF 2024.126).
Den 1. september 2024 er 23 afgørelser fra Planklagenævnet fra 2. kvartal af 2024 offentliggjort på MRF (MRF 2024.98 - MRF 2024.120).
Den 13. august 2024 er 21 danske domme afsagt i 1. kvartal af 2024 offentliggjort på MRF (MRF 2024.77 - MRF 2024.97).
Oskar Teisen og Sofie Petersens bachelorprojekt om den danske gennemførelse af miljøansvarsdirektivet i lyset af Nordic Waste-sagen med forord af Peter Pagh kan læses her.
Lucas Skafte Ehlers og Simon Ameland Nielsens bachelorprojekt om betingelserne for grundejeransvar efter naturbeskyttelseslovens § 74, stk. 1, med forord af Peter Pagh kan læses her.
Andreas Kotzareis' bachelorprojekt om habitatdirektivets betydning for lovliggørelse af ulovligt etablerede projekter med forord af Peter Pagh og Thomas Haugsted kan læses her.
Emilie Louise Ingberg og Gabriela Toccis specialeafhandling om nyere praksis om boligbyggeri i støjplagede områder efter planlovens § 15 a og § 15, stk. 2, nr. 29, med forord af Peter Pagh kan læses her.
Sibel Aktas' specialeafhandling om ekstinktion af utinglyst frihedshævd med forord af Peter Pagh kan læses her.