13. september 2024

Partnervold: Myndighederne må aldrig glemme alvoren af vold i nære relationer

STRAFFERET

I dette afsnit af Juristeriet sætter vi juraen i et kønsperspektiv og undersøger partnerdrab og vold. For hvordan ser vi på de forbrydelser, der oftest rammer kvinder? Og hvor godt beskytter vi kvinderne på de områder, hvor der er ubalance mellem kønnene? Lyt med eller læs mere nedenfor.

Kvinde

I Danmark har vi ligestilling. Det bryster vi os i hvert fald af. Og kigger vi i lovgivningen, så har vi gjort en del for at sikre lige rettigheder for alle. Vi har både lige løn og lige behandling mellem kvinder og mænd.

Alligevel er der stadig områder, hvor ligestillingen halter gevaldigt. Det gælder fx, når det kommer til partnerdrab og vold. En ny rapport fra Justitsministeriet viser, at hver femte drab i Danmark er partnerdrab. Størstedelen af ofrene er kvinder.

I dette afsnit af Juristeriet taler vi om partnerdrab og vold med udgangspunkt i bogen Partnervold og partnerdrab – samfundets blinde vinkel. Med os i studiet har vi professor i strafferet Trine Baumbach, der er medredaktør på bogen. Hun vil bl.a. gøre os klogere på, hvorfor hun mener, at der er forbrydelser, hvor vi bliver nødt til at turde snakke om køn og ikke bare kolde paragraffer.

Du kan lytte til podcasten i afspilleren ovenfor, eller hvor du normalt finder dine podcasts.

Skrevet af Lene Juhl Friedrichsen

Emner