Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet: Humanistundersøgelsen 2002-2007

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearch

Standard

Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet : Humanistundersøgelsen 2002-2007 . / Sarauw, Laura Louise.

2009.

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearch

Harvard

Sarauw, LL 2009, 'Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet: Humanistundersøgelsen 2002-2007 '.

APA

Sarauw, L. L. (2009). Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet: Humanistundersøgelsen 2002-2007 .

Vancouver

Sarauw LL. Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet: Humanistundersøgelsen 2002-2007 . 2009.

Author

Sarauw, Laura Louise. / Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet : Humanistundersøgelsen 2002-2007 . 21 p.

Bibtex

@conference{d5f5ea2ca28345039b15fb93e80c7834,
title = "Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet: Humanistunders{\o}gelsen 2002-2007 ",
abstract = "Liv har en BA i Dansk og er lige blevet ansat som konsulent i et privat firma. Hun er selv overbevist om, at det var en kombination af personlige og faglige kvalifikationer, der skaffede hende jobbet. Liv har det sidste {\aa}r arbejdet som sekret{\ae}r p{\aa} en lokalavis. F{\o}r hun fik det nye job gik hun og overvejede, om hun skulle s{\o}ge tilbage til universitetet og skrive sit speciale f{\ae}rdigt, fordi den faglige fordybelse tiltaler hende. Men hun har opgivet tanken for altid. Arbejdsgiverne er nemlig ligeglade med eksamensbeviset. Dette workingpaper handler om, hvordan Livs historie p{\aa} den ene side er et godt og pr{\ae}cist eksempel p{\aa} en markant tendens i de danske universiteters f{\ae}lles dimittendunders{\o}gelse, Humanistunders{\o}gelsen 2002-2007 – De humaniorauddannedes veje til arbejdsmarkedet. Is{\ae}r de private arbejdsgivere er nemlig h{\o}jt begejstrede for de nyuddannede humanister og skatter generelt deres faglige kvalifikationer h{\o}jt. Men unders{\o}gelsen viser p{\aa} den anden side ogs{\aa}, at der ikke er nogen synlig og logisk sammenh{\ae}ng mellem de enkelte dimittends faglige baggrund og arbejdets indhold; deres praksiserfaring t{\ae}ller som regel h{\o}jere end specialet, og m{\aa}den, hvorp{\aa} de nyudannede bev{\ae}ger sig fra udannelse til job er i det hele taget helt uforudsigelig. Unders{\o}gelsen giver derfor god grund til at diskutere den aktuelle politiske stategi om at alle universitetsuddannelser i Danmark i h{\o}jere grad skal rettes ind efter pr{\ae}definerede anvendelsesm{\aa}l p{\aa} arbejdsmarkedet. ",
author = "Sarauw, {Laura Louise}",
year = "2009",
month = jul,
day = "25",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - ABST

T1 - Mellem arbejdsmarkedsorientering af humaniora og humanisering af arbejdsmarkedet

T2 - Humanistundersøgelsen 2002-2007

AU - Sarauw, Laura Louise

PY - 2009/7/25

Y1 - 2009/7/25

N2 - Liv har en BA i Dansk og er lige blevet ansat som konsulent i et privat firma. Hun er selv overbevist om, at det var en kombination af personlige og faglige kvalifikationer, der skaffede hende jobbet. Liv har det sidste år arbejdet som sekretær på en lokalavis. Før hun fik det nye job gik hun og overvejede, om hun skulle søge tilbage til universitetet og skrive sit speciale færdigt, fordi den faglige fordybelse tiltaler hende. Men hun har opgivet tanken for altid. Arbejdsgiverne er nemlig ligeglade med eksamensbeviset. Dette workingpaper handler om, hvordan Livs historie på den ene side er et godt og præcist eksempel på en markant tendens i de danske universiteters fælles dimittendundersøgelse, Humanistundersøgelsen 2002-2007 – De humaniorauddannedes veje til arbejdsmarkedet. Især de private arbejdsgivere er nemlig højt begejstrede for de nyuddannede humanister og skatter generelt deres faglige kvalifikationer højt. Men undersøgelsen viser på den anden side også, at der ikke er nogen synlig og logisk sammenhæng mellem de enkelte dimittends faglige baggrund og arbejdets indhold; deres praksiserfaring tæller som regel højere end specialet, og måden, hvorpå de nyudannede bevæger sig fra udannelse til job er i det hele taget helt uforudsigelig. Undersøgelsen giver derfor god grund til at diskutere den aktuelle politiske stategi om at alle universitetsuddannelser i Danmark i højere grad skal rettes ind efter prædefinerede anvendelsesmål på arbejdsmarkedet.

AB - Liv har en BA i Dansk og er lige blevet ansat som konsulent i et privat firma. Hun er selv overbevist om, at det var en kombination af personlige og faglige kvalifikationer, der skaffede hende jobbet. Liv har det sidste år arbejdet som sekretær på en lokalavis. Før hun fik det nye job gik hun og overvejede, om hun skulle søge tilbage til universitetet og skrive sit speciale færdigt, fordi den faglige fordybelse tiltaler hende. Men hun har opgivet tanken for altid. Arbejdsgiverne er nemlig ligeglade med eksamensbeviset. Dette workingpaper handler om, hvordan Livs historie på den ene side er et godt og præcist eksempel på en markant tendens i de danske universiteters fælles dimittendundersøgelse, Humanistundersøgelsen 2002-2007 – De humaniorauddannedes veje til arbejdsmarkedet. Især de private arbejdsgivere er nemlig højt begejstrede for de nyuddannede humanister og skatter generelt deres faglige kvalifikationer højt. Men undersøgelsen viser på den anden side også, at der ikke er nogen synlig og logisk sammenhæng mellem de enkelte dimittends faglige baggrund og arbejdets indhold; deres praksiserfaring tæller som regel højere end specialet, og måden, hvorpå de nyudannede bevæger sig fra udannelse til job er i det hele taget helt uforudsigelig. Undersøgelsen giver derfor god grund til at diskutere den aktuelle politiske stategi om at alle universitetsuddannelser i Danmark i højere grad skal rettes ind efter prædefinerede anvendelsesmål på arbejdsmarkedet.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

ER -

ID: 32297385