Psykologiens videnskabsteori: En introduktion

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Standard

Psykologiens videnskabsteori : En introduktion. / Christensen, Gerd.

2 ed. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2014. 291 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Harvard

Christensen, G 2014, Psykologiens videnskabsteori: En introduktion. 2 edn, Samfundslitteratur, Frederiksberg.

APA

Christensen, G. (2014). Psykologiens videnskabsteori: En introduktion. (2 ed.) Samfundslitteratur.

Vancouver

Christensen G. Psykologiens videnskabsteori: En introduktion. 2 ed. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2014. 291 p.

Author

Christensen, Gerd. / Psykologiens videnskabsteori : En introduktion. 2 ed. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2014. 291 p.

Bibtex

@book{0e55a5b2c11149c78b042957cf09bc5c,
title = "Psykologiens videnskabsteori: En introduktion",
abstract = "Hensigten med denne bog er at give l{\ae}seren et fundament for at vurdere psykologiens s{\ae}rlige videnskabsteoretiske position. Denne indplacering sker dels igennem en historisk introduktion til psykologiens etablering og til nogle af de v{\ae}sentligste teoretiske retninger inden for psykologi, dels en introduktion til psykologiens fundamentale videnskabsteoretiske problem: Forholdet mellem det fysiske og det psykiske. Ligesom bogens 1. udgave, giver 2. udgaven derudover en introduktion til generelle problemstillinger inden for videnskabsteori. Dette indbefatter blandt andet diskussioner af forskelle mellem naturvidenskab, humanvidenskab og samfundsvidenskab, hvordan vi kan skelne mellem videnskab og pseudovidenskab, hvordan vi kan forholde os til sandhed og hvordan vi kan forst{\aa} forholdet mellem teori og {\textquoteright}virkelighed{\textquoteright}. Men derudover er der en r{\ae}kke forhold, som uddybes i denne udgave. Det omfatter blandt andet s{\ae}rlige udfordringer ved tv{\ae}rfaglighed, etiske krav til videnskab samt de m{\aa}der, hvorp{\aa} psykologiens forst{\aa}elser indlejres i praksis og derigennem bliver definerende for, hvordan vi kan forst{\aa} os selv som individer. Bogen er fortrinsvis tilt{\ae}nkt psykologistuderende p{\aa} universitetsniveau, men vil ogs{\aa} kunne anvendes af andre, der besk{\ae}ftiger sig med psykologi og tilgr{\ae}nsende discipliner, for eksempel p{\ae}dagogik og filosofi. Den er skrevet i et lettilg{\ae}ngeligt sprog, og selv om mange af de emner og begreber, der introduceres og anvendes bogen igennem, er af filosofisk karakter, er bogen skrevet for en l{\ae}ser uden n{\ae}vnev{\ae}rdigt kendskab til filosofisk terminologi og problemstillinger. ",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Videnskabsteori, psykologi",
author = "Gerd Christensen",
year = "2014",
month = may,
day = "9",
language = "Dansk",
isbn = "9788759317808",
publisher = "Samfundslitteratur",
edition = "2",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Psykologiens videnskabsteori

T2 - En introduktion

AU - Christensen, Gerd

PY - 2014/5/9

Y1 - 2014/5/9

N2 - Hensigten med denne bog er at give læseren et fundament for at vurdere psykologiens særlige videnskabsteoretiske position. Denne indplacering sker dels igennem en historisk introduktion til psykologiens etablering og til nogle af de væsentligste teoretiske retninger inden for psykologi, dels en introduktion til psykologiens fundamentale videnskabsteoretiske problem: Forholdet mellem det fysiske og det psykiske. Ligesom bogens 1. udgave, giver 2. udgaven derudover en introduktion til generelle problemstillinger inden for videnskabsteori. Dette indbefatter blandt andet diskussioner af forskelle mellem naturvidenskab, humanvidenskab og samfundsvidenskab, hvordan vi kan skelne mellem videnskab og pseudovidenskab, hvordan vi kan forholde os til sandhed og hvordan vi kan forstå forholdet mellem teori og ’virkelighed’. Men derudover er der en række forhold, som uddybes i denne udgave. Det omfatter blandt andet særlige udfordringer ved tværfaglighed, etiske krav til videnskab samt de måder, hvorpå psykologiens forståelser indlejres i praksis og derigennem bliver definerende for, hvordan vi kan forstå os selv som individer. Bogen er fortrinsvis tiltænkt psykologistuderende på universitetsniveau, men vil også kunne anvendes af andre, der beskæftiger sig med psykologi og tilgrænsende discipliner, for eksempel pædagogik og filosofi. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og selv om mange af de emner og begreber, der introduceres og anvendes bogen igennem, er af filosofisk karakter, er bogen skrevet for en læser uden nævneværdigt kendskab til filosofisk terminologi og problemstillinger.

AB - Hensigten med denne bog er at give læseren et fundament for at vurdere psykologiens særlige videnskabsteoretiske position. Denne indplacering sker dels igennem en historisk introduktion til psykologiens etablering og til nogle af de væsentligste teoretiske retninger inden for psykologi, dels en introduktion til psykologiens fundamentale videnskabsteoretiske problem: Forholdet mellem det fysiske og det psykiske. Ligesom bogens 1. udgave, giver 2. udgaven derudover en introduktion til generelle problemstillinger inden for videnskabsteori. Dette indbefatter blandt andet diskussioner af forskelle mellem naturvidenskab, humanvidenskab og samfundsvidenskab, hvordan vi kan skelne mellem videnskab og pseudovidenskab, hvordan vi kan forholde os til sandhed og hvordan vi kan forstå forholdet mellem teori og ’virkelighed’. Men derudover er der en række forhold, som uddybes i denne udgave. Det omfatter blandt andet særlige udfordringer ved tværfaglighed, etiske krav til videnskab samt de måder, hvorpå psykologiens forståelser indlejres i praksis og derigennem bliver definerende for, hvordan vi kan forstå os selv som individer. Bogen er fortrinsvis tiltænkt psykologistuderende på universitetsniveau, men vil også kunne anvendes af andre, der beskæftiger sig med psykologi og tilgrænsende discipliner, for eksempel pædagogik og filosofi. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og selv om mange af de emner og begreber, der introduceres og anvendes bogen igennem, er af filosofisk karakter, er bogen skrevet for en læser uden nævneværdigt kendskab til filosofisk terminologi og problemstillinger.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Videnskabsteori

KW - psykologi

M3 - Bog

SN - 9788759317808

BT - Psykologiens videnskabsteori

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

ID: 113999007