Studiemiljø

Fakultetet ønsker at skabe et inspirerende studiemiljø, hvor de studerende har mulighed for fordybelse og lyst til at være. På den baggrund arbejder fakultetet fortsat for at skabe en god faglig-social studiestart og understøtte det faglige fællesskab med studiegrupper og aktiverende undervisning af de studerende. Derudover arbejder fakultetet til stadighed med at udnytte de  fysiske rammer så godt  som muligt.

Herudover arbejdes der med  at skabe et inspirerende og aktiverende læringsmiljø med fokus på sammenhængskraft. På den måde skabes de bedste betingelser for at de studerende kan gennemføre deres studie på normeret tid. Dette drøftes også i Dekanens studenterforum.

Kvalitetssikringstiltag ved fakultetet


Studiestart

Studiestarten er indgangen til studielivet på Det Juridiske Fakultet. Fakultetet afholder faglig-social studiestart, der ruster de studerende til at begynde på deres studie. 

Studiestarten tilrettelægges ud fra Københavns Universitets retningslinjer for studiestart.

Studiestarten evalueres hvert år og studienævnene arbejder efterfølgende løbende på at optimere studiestarten. Studiestartsevalueringerne benyttes desuden som materiale ved udformning af uddannelsesredegørelser, uddannelsesevalueringer samt dekanens årlige afrapportering til KU på uddannelsesområdet.

Studie- og karrierevejledning er ansvarlig for afholdelsen af studiestarten. De overordnede mål for studiestarten kan læses i fakultetets studiestartsprocedure

Det overordnede formål med, at Fakultetet tilrettelægger særlige introduktionsforløb for nye studerende, er at:

a) sikre, at de studerende får en god start på deres universitetsstudie, at de føler sig velkomne på Fakultetet, føler sig som del af deres respektive hold, og gruppe og oplever samhørighed med de andre studerende samt med Fakultetet

b) sikre, at overgangen til deres nye uddannelse og til livet som universitetsstuderende forløber så smertefrit som muligt – således at de, der vælger jura som deres studie, er godt rustet til det videre studieforløb

c) skabe forventningsafstemning så de nye studerende har et indblik i uddannelsen og de gældende læringsprincipper, og dermed et realistisk billede af, hvad de går ind til, så de  er rustede til at tage hul på de faglige og studiemæssige udfordringer

d) sikre, at de studerende føler sig som en del af fakultetet og er blevet introduceret til fakultetets organisering og de studerendes placering i denne.

De konkrete Introduktionsforløb er tilrettelagt til de forskellige uddannelser og placeres umiddelbart inden eller lige efter de studerende påbegynder deres første semester på det pågældende studie.. 

For at sikre at Det Juridiske Fakultet leverer professionelle, relevante og udbytterige studiestartsforløb, arbejdes der løbende med professionalisering og kvalitetssikring af forløbende.


Studie- & Karrierevejledning

Studie- og Karrierevejledningen på Det Juridiske Fakultet fungerer i overensstemmelse med  KUs vejledningsstrategi. Det betyder, at de understøtter de studerende i valg og gennemførsel af uddannelse samt i overgangen til arbejdsmarkedet. Desuden bidrager Studie- & Karrierevejledningen på såvel fakultetsniveau som universitetsniveau til formidling af viden om de studerendes adfærd, behov, studiemæssige trivsel og fremdrift.

Læs mere om fakultetets studie- & karrierevejledning på bacheloruddannelsen og på kandidatuddannelsen (intranet).

Fakultetets Studie- og karrierevejledning arbejder ud fra klare retningslinjer beskrevet i Procedure for studie- og karrierevejledning og servicemål for Studie- & karrierevejledningen.

Statistik om opfyldelse af servicemål, henvendelsesstatistik og øvrige kvalitetssikringsparametre for fakultetets studie- & karrierevejledning findes i fakultetets ledelsesinformationssystem (intranet).


Karrierevejledning

Fakultetet arbejder på at give de studerende et billede af de mange muligheder, jurauddannelsen giver, samt at gøre de studerende bevidste om arbejdsmarkedets foranderlige kompetencekrav.

På Uddannelsessiderne i KUnet kan du læse nærmere om kompetence- og karriereafklaring under Din karriere (intranet):


Holdrepræsentantskabsmøder

Fakultetets ledelse holder møder med repræsentanter for bachelorholdene og cand.soc. i jura holdene årgangsvis en gang i semesteret. Til møderne får de studerende mulighed for at gå i dialog med fagledelse og studieledelse samt administrationen. På denne måde skaber fakultetet en mere samlet, kvalitativ dialog om fagene som helhed, tværfaglige tiltag på årgangen og den administrative understøttelse af de studerende.

Læs referater og opfølgninger på holdrepræsentantskabsmøderne.


Miljø

Studiemiljø på Søndre Campus En af intentionerne med indretningen af JURs arealer på Søndre Campus har været at bringe forskere, undervisere og studerende væsentlig tættere sammen. Centralt i fakultetets bygning ligger et videncenter med bibliotek, studieinformation, studenterorganisationsfaciliteter, læsepladser, DVIP-lounge og kaffebar/mødested hvor forskere, eksterne undervisere og studerende vil have deres daglige gang. I Videncentret er der en lang række gruppearbejdspladser, som de studerende kan benytte.. I Videncentret er der også lokaler, som  benyttes til blandt andet konferencer og faglige seminarer, som skaber  rammer for møder mellem forskere, studerende, internationale gæster og fagets udøvende praktikere.

Undervisningsmiljøvurdering Fakultetet udarbejder sammen med resten af Københavns Universitet en større undervisningsmiljøvurdering (UMV) hvert tredje år. Mellem undervisningsmiljøvurderingerne arbejder fakultetet løbende med handlingsplaner for at optimere studieforholdende. 

Læs de nyeste resultater fra undervisningsmiljøvurderingerne her.

Fakultetets arbejde med studentertrivsel indgår også i evalueringen af studiestarten og holdrepræsentantskabsmøderne.

Internationalt studiemiljø JUR har en velfungerende international studenterudveksling med et bredt udvalg af kvalificerede aftaler. Fakultetet lægger vægt på at indgå og fastholde aftaler, der giver fakultetets studerende muligheder for internationalisering af deres uddannelse både på fakultetets bachelor og kandidatuddannelser. Studenterudvekslingen giver desuden mulighed for at møde internationale studerende på fakultetets område.

Studie- og karrierevejledningen på Jura arbejder tæt sammen med International Uddannelse og fakultetets internationalt ansvarlige om at informere studerende om udvekslingsmuligheder, og omvendt at ruste indrejsende studerende til studielivet ved fakultetet. Det sker på informationsmøder for både BA og KA studerende og via information i en særskilt sektion om udlandsophold på fakultetets intranet (KUnet).

Se også Juras Procedure for Erasmus-aftaler og udviklingsbalance

På cand. jur. uddannelsen kræver studieordningen, at de studerende tager et fag udbudt på fremmedsprog, hvilket bringer danske og fakultetets internationale studerende tættere sammen. Herudover tilbyder fakultetet en lang række engelsksprogede kurser på kandidatuddannelsen. På Ba. jur. uddannelsen udbydes det obligatoriske fag, International Law, kun på engelsk, hvilket giver fakultetets bachelorstuderende mulighed for at afprøve deres faglige kunnen på et andet sprog. De studerende har i øvrigt mulighed for at vælge den engelske udgave af det obligatoriske fag EU ret. Det giver således både mulighed for at stifte bekendtskab med jura i et internationalt perspektiv, ligesom fagene er med til at ruste studerende bedre til et eventuelt udlandsophold.

Det internationale perspektiv understøttes af information om uddannelserne på engelsk på fakultetets hjemmeside, intranet (KUnet) og ved studiestartsarrangementer målrettet udenlandske studerende, der er på udvekslingsophold. Engelsktalende studerende kan få studie- og karrierevejledning på engelsk og der arbejdes løbende på at spejle og udvikle fakultetets vejledningstilbud på engelsk.

Til toppenStudenterindflydelse

De studerende har gode muligheder for indflydelse på Det Juridiske Fakultet. De kan gå aktivt ind i studenterorganisationerne  og/eller i forskellige råd og nævn på bachelor- og kandidatuddannelserne. Desuden afholder  fakultetet møder i dekanens studenterforum, hvor repræsentanter fra studenterorganisationerne uformelt kan udveksle synspunkter med fakultetets øverste ledelse. 

De studerende evaluerer aktivt deres egen deltagelse i selve undervisningsforløbet hver gang, der udbydes hold. De enkelte undervisningsholds holdrepræsentanter deltager i holdrepræsentantskabsmøderne.


Studerende med særlige behov

Det Juridiske Fakultet arbejder for at sikre lige muligheder for alle studerende og forsøger så vidt muligt at tilbyde individuelle løsninger til studerende med særlige behov. Med særlige behov tænkes både på studerende med fysiske handicap, forbigående sygdom eller ordblindhed.

Studerende med særlige behov tilbydes også særskilte studiestartsaktiviteter, så de er opmærksomme på støttemuligheder undervejs i studiet.

Information og kontaktoplysninger kan du finde på hjemmesiden for studerende med særlige behov