Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Mutter som kogebogsforfatter : danske trykte kogebøger i 1800-tallet. / Nyvang, Caroline.

In: Personalhistorisk Tidsskrift, No. 1, 2008, p. 101-13.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Nyvang, C 2008, 'Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet', Personalhistorisk Tidsskrift, no. 1, pp. 101-13.

APA

Nyvang, C. (2008). Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Personalhistorisk Tidsskrift, (1), 101-13.

Vancouver

Nyvang C. Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Personalhistorisk Tidsskrift. 2008;(1):101-13.

Author

Nyvang, Caroline. / Mutter som kogebogsforfatter : danske trykte kogebøger i 1800-tallet. In: Personalhistorisk Tidsskrift. 2008 ; No. 1. pp. 101-13.

Bibtex

@article{1c32dff037d911ddb7b4000ea68e967b,
title = "Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogeb{\o}ger i 1800-tallet",
abstract = "I l{\o}bet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at v{\ae}re den professionelle koks vejledning til store herskabelige k{\o}kkener blev kogebogen i h{\o}jere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forl{\ae}ngelse heraf blev produktionen af kogeb{\o}ger en mulig bibesk{\ae}ftigelse for mange husm{\o}dre. Denne artikel s{\ae}tter fokus p{\aa} de danske trykte kogeb{\o}ger i 1800-tallet. Form{\aa}let er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at pr{\ae}sentere konkrete eksempler p{\aa}, hvorledes danske husm{\o}dre blev tildelt en central rolle i periodens kogeb{\o}ger, k{\o}kkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Kogeb{\o}ger, 1800-tallet",
author = "Caroline Nyvang",
year = "2008",
language = "Dansk",
pages = "101--13",
journal = "Personalhistorisk Tidsskrift",
issn = "0300-3655",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Mutter som kogebogsforfatter

T2 - danske trykte kogebøger i 1800-tallet

AU - Nyvang, Caroline

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - I løbet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at være den professionelle koks vejledning til store herskabelige køkkener blev kogebogen i højere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forlængelse heraf blev produktionen af kogebøger en mulig bibeskæftigelse for mange husmødre. Denne artikel sætter fokus på de danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Formålet er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at præsentere konkrete eksempler på, hvorledes danske husmødre blev tildelt en central rolle i periodens kogebøger, køkkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).

AB - I løbet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at være den professionelle koks vejledning til store herskabelige køkkener blev kogebogen i højere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forlængelse heraf blev produktionen af kogebøger en mulig bibeskæftigelse for mange husmødre. Denne artikel sætter fokus på de danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Formålet er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at præsentere konkrete eksempler på, hvorledes danske husmødre blev tildelt en central rolle i periodens kogebøger, køkkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Kogebøger

KW - 1800-tallet

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 101

EP - 113

JO - Personalhistorisk Tidsskrift

JF - Personalhistorisk Tidsskrift

SN - 0300-3655

IS - 1

ER -

ID: 4500360