Menneskerettighedsdomstolen under forandring – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Menneskerettighedsdoms...

19. september 2017

Menneskerettighedsdomstolen under forandring

Kronik af Mikael Rask Madsen og Jonas Christoffersen i Jyllandsposten.

Foto: Jyllandsposten

I forbindelse med regeringens særlige fokus på Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ved Danmarks overtagelse af formandskabet for Europarådets Ministerkomité i november i år, argumenterer Madsen og Christoffersen for, at det både er legitimt og muligt at reformere domstolens arbejde inden for rammerne af menneskerettighederne, og at Domstolen samtidig vil kunne gå styrket ud af en sådan reform til gavn for menneskerettighederne.

Læs hele kronikken her.

Jonas Christoffersen er Direktør for Institut for Menneskerettigheder og dr.jur. fra Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.  Han er ekspert i dansk og international menneskeret og har for nyligt arbejdet med menneskerettens demokratiske udfordring, EU's Charter om Grundlæggende Rettigheder, og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.