Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol giver adgang til at udvise kriminelle – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Den Europæiske Mennesk...

02. oktober 2017

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol giver adgang til at udvise kriminelle

I forbindelse med sager om muligheden for udvisning af udenlandske statsborgere, der er dømt for kriminalitet i Danmark, udtalte den danske justitsminister, "vi er til grin, hvis vi skal huse typer som Levakovic ", og han har ikke været den eneste person til udøve politisk pres på Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Mikael Rask Madsen mener, at domstolen lytter til denne kritik, og som følge heraf er der en klar udvikling i retning af at give staterne større spillerum ved fortolkningen af ​​menneskerettighedskonventionen.

Læs artiklen her

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.