Vil du være med til at forske i ”Bæredygtighed inden for energiforbrug og varme”?

Vindmøller + atomkraftværk

Vi søger nysgerrige og motiverede studerende, der kunne tænke sig at arbejde tværfagligt med bæredygtighed og FNs Verdensmål i forbindelse med temaet ”Bæredygtighed inden for energiforbrug og varme” i løbet af efteråret 2021. Projektet vil tage udgangspunkt i skatte- og afgiftsretlige forhold og problemstillinger i forbindelse med fremme af bæredygtighed inden for energi og varme, hvilket f.eks. kunne være i forbindelse med fradrags- og afskrivningsregler i forbindelse med investeringer og tilskud til bæredygtige investeringer/energieffektiviseringer, klima- og miljøafgifter osv. Studerende med interesse for andre retsområder kan deltage, da tværfaglige vinkler netop hilses velkomne, og projektet er for alle interesserede studerende fra Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Det vil også være muligt at arbejde med nogle konkrete problemstillinger foreslået af virksomheder.

Studenterforskningsprojektet vil foregå ved, at de studerende skal forske sammen på tværs af fagligheder i tæt sparring med forskere og eksterne samarbejdsparter. Der er tale om en fælles studiegruppe inden for det overordnede tema, der vil blive inddelt i undergrupper/undertemaer i forbindelse med opstarten af projektet efter de studerendes eget valg. Studerende kan deltage med eller uden ECTS, se neden for. Projektets resultater kan formidles på en valgfri måde ved hjælp af f.eks. kronikker, debatindlæg, artikler, rapporter, sampublikation i et hæfte, webinar, seminar mv. Er der tale om ECTS-givende forløb kan dette begrænse valgfriheden.

Der vil blive udstedt deltagerbeviser efter projektets afslutning, som kan vedlægges et CV. Projektet udbydes af Væksthuset for bæredygtig skat og Verdensmålene, og samarbejder med Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Fjernvarme Fyn, Seges, Skattestyrelsen og BDO.

Der vil blive afholdt følgende seminarrække:

  • 6. september 2021 kl. 9-12: Kick-off, inspiration og gruppedannelse
  • 20. september 2021 kl. 9-11: Videndeling, sparring og valg af formidlingsaktivitet
  • 11. oktober 2021 kl. 9-12: Videndeling, sparring og start-ups
  • 15. november 2021 kl. 9-12: Præsentation, feedback og evaluering
  • december 2021 eller senere: Gennemførelse af formidlingsaktivitet.

Ud over deltagelse i ovenstående skal der påregnes tid til dataindsamling, kildesøgning, læsning, skrivning og gennemarbejdning, formidling, yderligere gruppemøder efter behov osv. Seminarerne vil foregå fysisk, hybrid eller online.

Studerende kan deltage i projektet uden ECTS ved siden af studiet, og skal således blot tilmelde sig på nedenstående link. Studerende, der ønsker et ECTS-givende forløb samtidig med deltagelse i projektet, skal både tilmelde sig det relevante ECTS-givende kursus på normal vis, og samtidig tilmelde sig på nedenstående link.

Du kan læse mere og få et overblik over mulighederne for ECTS på Syddansk Universitet her. Her kan du se mere om mulighederne for ECTS på Københavns Universitet.

Hvis du synes, projektet lyder spændende og gerne vil deltage, så tilmeld dig her senest den 23. juni 2021. Der er et max. antal deltagere på 30 studerende. De udvalgte deltagere vil få svar senest den 30. juni 2021, og alle vil få svar. Har du spørgsmål til projektet er du meget velkommen til at kontakte jett@sam.sdu.dk, karina.egholm.elgaard@jur.ku.dk, eller monica.sarah.brink@jur.ku.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen

Lektor Jette Thygesen, Juridisk Institut, Syddansk Universitet.

Lektor Karina Kim Egholm Elgaard, FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet

Projektstudent Monica Brink, FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.