Væksthuset for bæredygtig skat og Verdensmålene

Væksthuset er en ny platform for studenterforskningsprojekter inden for bæredygtighed og FNs Verdensmål. Væksthuset vil skabe en platform, hvor studerende, forskere og det private/offentlige erhvervsliv kan indgå tætte samarbejder om idéer til forskningsprojekter vedrørende bæredygtighed, som bl.a. fokuserer på skatter og afgifters rolle i forbindelse med opfyldelse af Verdensmålene. Derfor henvender Væksthuset sig fagligt bredt til alle juridiske områder samt andre fagområder og –discipliner, så længe projektet har en bæredygtig vinkel. Deltagelse i Væksthusets projekter kan både ske som et ECTS-givende forløb eller som en ekstraindsats ved siden af studiet.

 

 

Formålet med Væksthuset er at skabe en ny og innovativ platform for udviklingen af studenterforskningsprojekter, der kan give grobund for mere forskning i bæredygtighed og Verdensmålene set ud fra forskellige faglige vinkler og perspektiver. Studerende kan således opnå kompetencer inden for tværfaglig og –disciplinær innovation og entreprenørskab ved at yde en aktiv, kreativ og selvstændig indsats i tæt samarbejde med andre studerende, forskere fra universitetet og praktikere fra det private og offentlige erhvervsliv. Gennem tæt samarbejde bl.a. med Human & Legal Innovation Hub, Københavns Universitet, vil der være fokus på at afsøge mulighederne for, at projekterne kan resultere i nye start-ups inden for bæredygtighed. 

Logo Fonden for Entreprenørskab

Væksthuset er etableret med støtte fra Fonden for Entreprenørskab, og det er forankret i forskningsgruppen FIRE – Fiscal Relations Research Group, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Væksthuset arbejder bl.a. tæt sammen med Juridisk Institut, Syddansk Universitet, Human & Legal Innovation Hub KU, Actory/Studenterhuset, samt eksterne samarbejdsparter fra det offentlige og private erhvervsliv, herunder Ørestad Innovation City Copenhagen, Djøf Forlag, Dansk Erhverv, Plesner mv. Væksthuset søger løbende eksterne samarbejdsparter, der kunne have lyst til at bidrage til et eller flere af studenterforskningsprojekterne på den ene eller den anden måde.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Væksthuset afviklede i foråret 2021 studenterforskningsprojektet Brug, Genbrug og Reparation. I projektet deltog kandidatstuderende fra jura, humaniora og teologi, som samarbejdede på tværs af studieretninger med at udarbejde en række papers inden for projektets hovedtema.

De forskellige papers kan læses her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev