Master i Konfliktmægling - en kompetencegivende mæglingsuddannelse

Om konflikter og konfliktmægling

Konflikter er et livsvilkår. De kan have store negative menneskelige og økonomiske konsekvenser for individer, organisationer og samfund. Omvendt kan konflikter også føre til, at vi lærer nyt om os selv og en verden under stadig forandring. På Master i Konfliktmægling bliver du uddannet i mægling og i at bane vej gennem kaos og konflikt til forståelse, forhandling og gensidigt tilfredsstillende løsninger.

Master i Konfliktmægling er en kompetencegivende mæglingsuddannelse, der giver deltagerne et solidt teoretisk og praktisk fundament til at håndtere konflikter på en konstruktiv og professionel måde.

Uddannelsen forbinder det individuelle plan med det samfundsmæssige, og bibringer dermed deltagerne en helhedsforståelse af konflikter. Der indgår fag som konfliktmægling, konfliktforståelse, konflikt og samfund både nationalt og internationalt, interkulturel forståelse, forhandling og kommunikation - alle på et højeste faglige niveau. Læs mere om konflikter og konfliktmægling.

Folder

Studerende

Helle Krogh, dommer, Retten i Kolding, siger om Master i Konfliktmægling:

"Uddannelsen har kvalificeret min retsmægling til et højere niveau. Den har inspireret mig til i større grad at tilgå konflikter på en anden og mere nuanceret måde end den rettigheds- og pligtbaserede tilgang, der er juraens væsen, men som ikke altid kan stå alene. Og så har den åbnet nye døre, så jeg i dag arbejder med mægling også i andre regier end domstolene. Endelig har uddannelsen givet mig mulighed for sparring og udvikling i et fagligt kompetent netværk."


Læs mere: Hvad siger de studerende?

Relaterede uddannelser