That's Entertainment! Virtuelt kursus i Entertainmentret

Apps

Kursusbeskrivelse

Kursets formål er at give kursisterne en indsigt i væsentlige, aktuelle retsområder inden for entertainmentretten.

Entertainmentretten dækker retsområder inden for underholdningsbranchen, hvor der gælder specielle sædvaner og specialiseret praksis. For at have en ordentlig forståelse for disse områder er det nødvendigt at have kendskab til disse sædvaner, praksis m.v. På kurset vil der bl.a. ske en gennemgang af følgende forhold: 

  • Hvad er grænserne for brug af andres billeder, navne og historier? Er praksis ændret på grund af de nye persondataregler og er retsstillingen den samme på alle medier? 
  • Hvilken betydning får den forestående reform af ophavsretsloven? I nær fremtid skal to direktiver på ophavsretsområdet implementeres. På kurset gives der et overblik over de nye regler, og der gås i detaljer med de mest centrale regler. 
  • Hvordan er reglerne for rettighedskrænkelser på sociale medier? Indebærer den nye lovgivning på området, at det blive lettere at få fjernet krænkelser og kræve erstatning? Sager som de følgende vil blive omtalt: dansevideoer i Fortnite, smagen af ost, sampling, musiksager fra USA. 
  • Hvordan er reglerne for kollektiv forvaltning af rettigheder (f.eks. på tv og digitale medier)? Mange rettigheder forvaltes kollektivt, men det kan være særdeles vanskeligt at få et enkelt overblik over hvem der forvalter hvilke rettigheder og hvordan. På kurset får deltagerne et enkelt og overskueligt overblik over dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursusbeskrivelse

That's Entertainment! Virtuelt kursus i Entertainmentret (pdf)

Tilmelding

Senest mandag den 10. august 2020 kl. 12.00 via denne tilmeldingsformular.