Prospects and Challenges for International Criminal Justice – University of Copenhagen

English > Calendar > Prospects and Challeng...

Prospects and Challenges for International Criminal Justice

Forelæsning med Luis Moreno-Ocampo

Chefanklager ved Den Internationale Straffedomstol, ICC, Mr Luis Moreno-Ocampo forelæste den 4.10.2010 over emnet "Prospects and Challenges for International Criminal Justice". Forelæsningen var arrangeret i samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Det Juridiske Fakultet og forskningsgruppen om europæisk og international strafferet, EICRIM. Fremmødet af praktikere, forskere og studerende i Alexandersalen var stort, og den diskussionen med salen efter forelæsningen var livlig.

Leder af forskningsgruppen, professor Jørn Vestergaard, chefanklager ved ICC, Mr Luis Moreno-Ocampo, dekan Henrik Dam og adjunkt i folkeret, ph.d. Martin Mennecke.
 
I forelæsningen redegjorte Luis Moreno-Ocampo for anklagerens virksomhed og belyste udviklingen i den internationale strafferet.

 


Indbydelse til offentlig forelæsning med Luis Moreno-Ocampo, chefanklager ved Den Internationale Straffedomstol, ICC.

Luis Moreno-Ocampo forelæser over emnet  "Prospects and Challenges for International Criminal Justice".

Tid: Mandag den 4. oktober kl. 16.00-17.30

Sted:  Alexandersalen, Bispetorvet 1-3, 1167 København K

The International Criminal CourtDen Internationale Straffedomstol behandler sager om krigsforbrydelser, folkedrab samt forbrydelser mod menneskeheden. The Office of the Prosecutor undersøger for tiden mistanker om forbrydelser i forbindelse med en række aktuelle konflikter i bl.a. Dafur i Sudan samt i Den Demokratiske Republik Congo. I tilknytning til førstnævnte har Domstolen udstedt en arrestordre mod præsident Al-Bashir. Tillige undersøger anklagerens kontor et antal andre situationer for at afklare, om egentlig efterforskning skal indledes. Sådanne tilfælde omfatter bl.a. Afghanistan, Georgien and Palestina.
 
 
Luis Moreno-OcampoI forelæsningen vil Luis Moreno-Ocampo redegøre for anklagerens virksomhed og belyse udviklingen i den internationale strafferet.

Mr. Moreno-Ocampo blev valgt til chefanklager ved Det Internationale Straffedomstol i 2003. Forud havde han haft en fremstående position som anklager i Argentina, hvor han bl.a. havde spillet en central rolle i en række sager i forbindelse med overgangen fra diktatur til demokrati. Han har i øvrigt været tilknyttet både Stanford University og Harvard University som visiting professor.

Forelæsningen arrangeres i samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Det Juridiske Fakultet og forskningsgruppen om europæisk og international strafferet, EICRIM.

Luis Moreno-Campo vil blive budt velkommen til Københavns Universitet og introduceret af dekanen for Det Juridiske Fakultet, Henrik Dam.

Alle interesserede er velkomne!

Martin Mennecke Jørn Vestergaard