Henrik Palmer Olsen samarbejder med DTU om nyt projekt – Københavns Universitet

Dansk > Nyheder > Henrik Palmer Olsen sa...

19. marts 2018

Henrik Palmer Olsen samarbejder med DTU om nyt projekt

Henrik Palmer OlsenHenrik Palmer Olsen, prodekan for forskning ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, samarbejder med DTU om at koble kunstig intelligens med jura. Han undersøger, hvordan machine learning, kunstig intelligens og algoritmer kan bruges til at supplere eller erstatte de menneskelige beslutningsprocesser. Projektet udføres på iCourts - Danmarks Grundforskningsfonds Centre of Excellence for Internationale Domstole.

Algoritmer kan også hjælpe juridiske forskere i deres arbejde. Dette kan eksempelvis være ved at give et overblik over praksis i afgørelser, ved at sammenstille store mængder af data, som det ellers ville være tidskrævende at gennemgå. Der finde mange eksempler på at it-systemer har digitaliseret den juridiske arbejdsproces, som kan assistere i afgørelser, hvor der ikke kræves et menneskeligt skøn og dermed effektivisere forvaltningsarbejdet. Dette kan få stor betydning for det juridiske arbejde i fremtiden og Henrik Palmer Olsen mener, at jurister bør spille positivt med i denne samfundsudvikling.

Læs hele artiklen i Djøf bladet her