28. november 2018

Thomas Gammeltoft-Hansen - ny professor med særlige opgaver indenfor flygtninge og migrationsre

Den 1. december 2018 tiltrådte Thomas Gammeltoft-Hansen som professor (mso) med særlige opgaver indenfor flygtninge og migrationsret. Han er tilknyttet forskningscentret iCourts.

Thomas Gammeltoft-Hansen har siden 2016 været forskningsleder og professor på Raoul Wallenberg Instituttet i Lund. Før det var han forskningschef på Institut for Menneskerettigheder, hvor han bl.a. stod for igangsættelsen af forskellige PhD-projekter og konferencer i samarbejde med Juridisk Fakultet. Thomas har en PhD i retsvidenskab fra Aarhus Universitet, en kandidatgrad i statskundskab fra Københavns Universitet og en mastergrad i flygtningestudier fra Oxford Universitet.

Thomas' forskning spænder over forskellige emner indenfor flygtninge- og migrationsret. For tiden fokuserer han særligt på spørgsmål om retsreformer og deres betydning, nationalt, regionalt og internationalt. Han er desuden forskningsleder på projektet, ReDeFi, der undersøger hvordan politiske og retlige forhold påvirker flygtninges beslutningsproces. Han har desuden publiceret artikler og bøger indenfor menneskeret og om forholdet mellem ret og politik.

Thomas Gammeltoft-Hansen er redaktør for bogserien Routledge Studies in Human Rights og medlem af redaktionsgruppen for Cambridge Studies in Asylum and Migration. Han er en ofte brugt ekspertkilde i danske og udenlandske medier. Han er bl.a. bestyrelsesmedlem for World Commission on Forced Displacement og Nordic Institute for Migration Law and Policy og tidligere medlem af Flygtningenævnet.