18. april 2018

Mikael Rask Madsen: Papes menneskeretserklæring styrker domstolen

Foto: Ditte Valente

Det bliver hverken nemmere eller sværere at udvise kriminelle udlændinge med ny erklæring vedtaget fredag.

På sigt vil den erklæring, som Europarådet fredag har vedtaget i København formentlig få ret stor betydning for den videre udvikling af menneskerettighedssystemet.

Professor Mikael Rask Madsen fremhæver særligt, at erklæringen sætter skarpt fokus på den bunke af 55.000 sager, der afventer behandling ved domstolen i Strasbourg. Og at den skærer ud i pap, at domstolen skal være demokratisk forankret.

Læs hele artiklen her.

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.