13. april 2018

Mikael Rask Madsen: Det nuværende udkast er en gentagelse af det, domstolen allerede gør

Foto: Ditte Valente

Frygt for svækket ytringsfrihed som følge af Københavner-erklæringen

Enhedslisten frygter ifølge udenrigsordfører Nikolaj Villumsen en svækkelse af EMRK artikel 8-11 som følge af justitsminister Søren Papes Københavner-erklæring. Pape har ikke be- eller afkræftet, at artikel 8-11, omhandlende ytrings-, religions- og forsamlingsfriheden, samt retten til privat- og familieliv, er direkte nævnt i udkastet.

I et interview med Politiken udtaler Mikael Rask Madsen, at seneste udkast til erklæringen en gentagelse af det, domstolen allerede gør, og han deler derfor ikke denne bekymring. Dette baseres desuden på et seminar med vicepræsident for domstolen, der for nylig udtalte sig om sagen ved et seminar på KU.

Læs hele artiklen her

Mikael Rask Madsen er Centerleder og Professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Centre of Excellence for International Courts (iCourts). Han arbejder i sin forskning med retssociologiske problemstillinger relateret til globalisering og europæisering, herunder særligt internationale domstoles udvikling og udfordringer, ret og europæisk integration, juridiske eliters rolle i globalisering, den juridiske professions udvikling og retlig viden og magt.