Værtskab for F.I.D.E. 2014 – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Globale nyheder > Værtskab for F.I.D.E. ...

05. maj 2011

Værtskab for F.I.D.E. 2014

Det Juridiske Fakultet er sammen med Dansk Forening for Europaret (DFE) vært for F.I.D.E.'s (Fédération Internationale pour le Droit Européen) kongres i 2014. Kongressen har en fornem tradition for komparative analyser og tiltrækker normalt imellem 400-500 førende personer inden for EU-ret. Kongresserne gennemføres bl.a. i samarbejde med EU-Domstolen. F.I.D.E.-kongresserne resulterer altid i 1-3 publikationer, der betragtes som vigtige, og som ofte citeres i den EU-retlige litteratur.

F.I.D.E 2012
F.I.D.E.-kongresserne afholdes hvert andet år og sætter hver gang højaktuelle EU-retlige emner til diskussion. I 2012 afholdes konferencen i Tallinn i Estland. Emnerne for denne kongres er:

  1. "Protection of Fundamental Rights post-Lisbon: Interaction between the EU Charter of Fundamental Rights, the European Convention on Human Rights and National Constitutions".
  2. "The Interface between Energy, Environment and Competition Rules of the European Union".
  3. "The Area of Freedom, Security and Justice, including Information Society Issues".

Der er allerede nu mulighed for tilmelding til konferencen i Tallinn. Ved tilmelding inden 30. juni 2011 opnås væsentlig rabat ("early registration fee" = EUR 350). Besøg konferencens hjemmeside: http://www.fide2012.eu/.

Om F.I.D.E.
F.I.D.E. blev stiftet i 1961 og samler de nationale foreninger for Europaret fra alle EU-landene, optagelseslandene samt Norge og Schweiz. Formålet med F.I.D.E. er at give juridiske forskere og fagfolk et fælles forum til at diskutere aktuelle EU-retlige emner og samspillet mellem EU og national lovgivning.

Om DFE
Ulla NeergaardDFE blev stiftet i 1973 og har som formål at øge kendskabet til de retlige spørgsmål, der vedrører EU. DFE er Danmarks medlem af F.I.D.E. Professor Ulla Neergaard har netop overtaget formandsposten i foreningen. Professor Ulla Neergaard vil i kraft af sit formandskab og værtskabet fungere som President for F.I.D.E. i en to-årig periode.