Konkurrence om klima – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Globale nyheder > Konkurrence om klima

16. januar 2009

Konkurrence om klima

INTERVIEW med de danske deltagere Anne Kathrine Holm Eriksen, Anne Rosendahl Appelquist, Nick Filtenborg og Kylie Wilson, international studerende fra Australien. Deltagere 

Begejstringen lyser ud af øjnene på de fire danske deltagere i forhandlingsspillet Copenhagen Competition. Til fælles har de jurastudiet og et brændende ønske om at gå videre til den mundtlige runde af klimakonkurrencen.

Det danske hold jurastuderende afleverede før jul et skriftligt indlæg og venter nu spændt på at høre, om det har kvalificeret dem til den mundtlige forhandling, hvor udvalgte hold af jurastuderende fra hele verden skal dyste om at give det bedste bud på en klimaaftale.

- Lige da vi havde afleveret, tænkte vi: No problems! Det er genialt, det vi har lavet! Men jo tættere vi er kommet på den 15. januar, hvor vi får svar - jo mere forsigtige er vi blevet. Vi håber, vi går videre. Men det er et område, som ikke engang virkelig specialiserede teoretikere kan blive enige om. Så hvis der var et enkelt svar, ville man nok allerede være blevet enige om løsningen, siger Anne Kathrine fra det danske hold og fortsætter:

- Vi lagde ud med en meget idealistisk vinkel. Men efterhånden blev vi mere opmærksomme på at skabe spiselige og realistiske løsninger, som mange forskelligartede lande bedre kan nå til enighed om i en forhandlingssituation som klimatopmødet.

Det er især interessen for klimaret, der har fået de fire studerende til at melde sig til konkurrencen. Og der er da heller ikke tvivl om, at de har opnået en topspecialiseret viden. For Nick fra holdet har det desuden betydet, at han ikke længere er i tvivl om, hvad han vil med jurastudiet. Det skal handle om klima.

Samarbejdet har været intenst, og de fire er enige om, at det har været en positiv overraskelse, at de har haft det så godt sammen:

- Vi har mødtes i processpilskælderen tre gange om ugen og diskuteret, drøftet, tegnet og fortalt. Holdningsspørgsmål fylder meget i konkurrencen, så det har været givtigt at være fire med så forskellige personligheder og holdninger. Og så har det helt klart gjort det sjovere at være med, at det ikke bare var sur pligt, tilføjer Anne Kathrine, der først og fremmest håber, at det ikke er slut endnu.

Copenhagen Competition-finalen løber af stabelen op til den videnskabelige klimakongres 10.-12. marts 2009, hvor KU er vært. Både resultaterne fra klimakongressen og de jurastuderendes forhandlingsspil overdrages efterfølgende til brug for FN's klimatopmøde i december 2009 i København.

Yderligere information