Copenhagen Competition i gang – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Globale nyheder > Copenhagen Competition...

13. oktober 2010

Copenhagen Competition i gang

Forhandlingerne i årets finalerunder af Copenhagen Competition er i fuld gang i festsalen.
 

Igen i år er det velforberedte og seriøse hold, der møder op til forhandlingsspillet Copenhagen Competition. Det viste sig hurtig, da deltagerne indledte deres forhandlinger tidligere i dag.

DommerpaneletOgså dommerpanelet, der bestod af Jørgen Blomqvist, professor ved Det Juridiske Fakultet og tidligere ansat i Verdensorganisationen for intellektuel ejendomsret (WIPO), Claude Mercier, tidligere ansat i WTO samt Niels Holm Svendsen, chefkonsulent i patent- og varemærkestyrelsen, bemærkede seriøsiteten og disciplinen blandt forhandlerne.

I de første indledende forhandlingsrunder om adgang til medicin diskuterede forhandlerne bl.a. kontrolinstanser og definitioner. Der var bl.a. delte meninger om, hvorvidt det er nødvendigt at finde selvstændige definitioner eller om man kan falde tilbage til de definitioner, man finder i internationale erklæringer og aftaler som The Doha Declaration eller the TRIPS Agreement. Derudover tog forhandlerne fat i problemstillingen om handel over internettet.

Foto fra forhandlingerne den 13/10-2010Forhandlingerne er kun lige gået i gang, og der er stadig mange udfordringer tilbage. Til det nævnte en af deltagerne fra Israel i delegationens afsluttende bemærkninger:

- Der er meget at arbejde med, men allerede nu har vi gjort fremskridt.

 


Velkomst reception
Deltagerne i finalerunderne i årets Copenhagen Competition blev budt velkommen til Danmark på Hotel G i hjertet af København tirsdag aften den 12. oktober 2010.

Laura Nielsen og ambassadør i Statsministeriet Bo LidegaardLaura Nielsen, lektor ved Det Juridiske Fakultet og ansvarlig for Copenhagen Competition var glad for at se alle deltagerne i København. Departementsråd og ambassadør i Statsministeriet Bo Lidegaard gav deltagerne gode råd med på vejen om kunsten at forhandle, og Bo Lidegaard selv fik de skriftlige bidrag fra årets deltagere med tilbage til Statsministeriet.


Copenhagen Competition kan følges hver dag frem til fredag den 15. oktober 2010, hvor forhandlingerne afsluttes som en del af Kulturnatten 2010. Om Kulturnatten på Fakultetet