Fremtiden kalder på innovation – og innovative studerende! – Københavns Universitet

FIRE > Arrangementer > Fremtiden kalder på in...

Fremtiden kalder på innovation – og innovative studerende!

Kom og vær med, når Forskergruppen FIRE – Fiscal Relations Research Group inviterer alle studerende, forskere, undervisere, virksomheder og samarbejdspartnere til åbent informationsmøde om det nye kursusfag på kandidatuddannelsen ”Innovation og entreprenørskab inden for skatte- og afgiftsret” og det nye og innovative e-tidsskrift UCPH Fiscal Relations Law Journal (FIRE Journal).

Kurset og e-tidsskriftet er et innovationsprojekt, der skal opmuntre studerende til at tænke ud af boksen og i nye retninger, herunder tværfagligt og –disciplinært, for at kunne anvende juraen i et bredt og nyskabende perspektiv. Udfordringen for fremtidens jurist er ikke kun at se problemer, men at opnå evnen til at finde nye og alternative løsninger og svar, der skaber værdi for andre – og her kommer innovation ind i billedet. Innovation handler netop om at skabe økonomisk, social, kulturel eller samfundsmæssig værdi.

Vi har sammensat et spændende program for dagen, hvor du som studerende, forsker, underviser, virksomhed eller samarbejdspartner kan høre meget mere om mulighederne for samarbejder på tværs mellem studerende og forskere/praktikere både på kursusfaget og gennem redaktionen samt om udgivelse af videnskabelige og innovative artikler i den nye FIRE Journal.

Program for åbent informationsmøde den 25. april 2017 kl. 16.30 – 19.00 samt reception

16.30-16.40 Velkomst og introduktion til FIRE Journal v. Karina Kim Egholm Elgaard og Rasmus Kristian Feldthusen
16.40-16.50 Fonden for Entreprenørskabs støtte til innovationsprojektet v. Pernille Berg
16.50-17.00      Behov for innovation i jurauddannelsen v. Jacob Graff Nielsen
17.00-17.10 DJØFs samarbejde om FIRE Journal v. Charlotte Illum og Line Koch Carstensen
17.10-17.30 Samarbejdspartnere – fremtiden kalder på innovation!
  • Justitias helhedssyn på juraen i samfundet v. Mette Juul
  • NJORDs fokus på innovation og tværfaglighed v. Niels Gade-Jacobsen
  • KPMG Acor Tax’s øje for den teknologiske udvikling v. Claus Bohn Jespersen
  • Deloittes mål og visioner om værdiskabelse v. Maria Vraa Schouw-Petersen
17.30-17.40 Pause
17.40-18.10 Kursusfaget ”Innovation og entreprenørskab inden for skatte- og afgiftsret” v. Werner Schäfke, Karina Kim Egholm Elgaard, Ann Kristin Løvstrøm, Pawel Weigel og Maiken Stensgaard Hølmkjær
18.10-18.20 English Master Level Course ”Innovation and entrepreneurship in tax law” by Marta Andrecka and Alexandra Horváthová
18.20-18.35      Eksempler på tværfaglige artikelsamarbejder v. Nidha Rizwan og Karina Kim Egholm Elgaard
18.35-18.40 UCPH Innovation HUB på Søndre Campus v. Michala Brechling
18.40-19.00 Spørgsmål fra salen og afslutning
19.00-?  Reception med lidt vådt og tørt. Her er der mulighed for at tale med alle, der har været på scenen, og stille flere spørgsmål til kurset og e-tidsskriftet. Der er også mulighed for at skrive sig op i kontaktdatabasen over artikelsamarbejder mellem studerende og forskere/praktikere. Ligeledes er der en god mulighed for at få rundvisning i den nye UCPH Innovation HUB på Søndre Campus.


Seminaret afholdes på Søndre Campus i Nanna Berg Auditoriet (9A-1-01) på 1. sal (gul opgang), Karen Blixens Plads 16, 2300 København S. Metroen på Islands Brygge er lige ved siden af, og når man går skråt henover parkeringspladsen, er indgangsdøren til højre for den store grå firkant.

Tilmelding er nødvendig via denne tilmeldingsformular

Vi glæder os til at se jer!

Adjunkt Karina Kim Egholm Elgaard og professor Rasmus Kristian Feldthusen