På vej mod en GIS-kompatibel naturbeskyttelse?

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearchpeer-review

Documents

Anvendelsen af geografisk information har udviklet sig til at spille en central rolle i en lang række offentlige løsninger indenfor miljø- og naturbeskyttelsesområdet. Forvaltningen er helt afhængig af en stor mængde geografisk information. Anvendelsen er kompleks og mangeartet og byder blandt andet også på en række nyligt etablerede selvbetjeningsløsninger.
Den private sektor har også en omfattende anvendelse af geografisk information og navnlig af de offentlige data, der stilles til rådighed og vedligeholdes af myndighederne. Den informationsteknologiske udvikling betyder, at informationstjenester baseret på Internets mange muligheder og mobile løsninger har fået vid udbredelse. Endelig er borgeren afhængig af den geografi ske information for at forstå sine pligter, sikre sine rettigheder og deltage i den samfundsmæssige debat.
Men er natur- og miljølovgivningen egentlig gearet til den omfattende anvendelse af geografisk information? Forskningen fokus på en række bestemmelser i naturbeskyttelseslovgivningen – både ældre og nyere – og belyser i hvilket omfang, ’arkitekturen’ i naturbeskyttelseslovgivningen er kompatibel med anvendelsen af geografi ske informationssystemer i den offentlige planlægning, sagsbehandling og kommunikation med borgerne.
Original languageDanish
Publication date16 Nov 2011
Number of pages1
Publication statusPublished - 16 Nov 2011
EventKortdage 2011 - Kolding, Denmark
Duration: 16 Nov 201118 Nov 2011

Conference

ConferenceKortdage 2011
CountryDenmark
CityKolding
Period16/11/201118/11/2011

Number of downloads are based on statistics from Google Scholar and www.ku.dk


No data available

ID: 35321709