Agriculture

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Original languageEnglish
Title of host publicationConnectedness – An Incomplete Encyclopedia of the Anthropocene
EditorsMarianne Krogh
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStrandberg Publishing
Publication dateAug 2020
ISBN (Print)9788793604865
Publication statusPublished - Aug 2020

Bibliographical note

Jorden er trådt ind i en ny geologisk tidsalder: den antropocæne. Mennesket er den dominerende livsform på planeten, og klimakrisen er en realitet. En realitet så omfattende og kompleks at vores eksisterende viden om naturkatastrofer ikke rækker. Med de udfordringer verden står overfor, er det nødvendigt at se på, hvad der binder os sammen, og hvordan vi kan styrke de tråde, der løber mellem alt levende — den intime, fundamentale forbindelse mellem mennesker og natur, som vi har glemt i dag.

Bogen er en referenceramme og en ufuldstændig encyklopædi. En ufuldstændighed der afspejler verdens opbrudte, sammensatte tilstand. Det er ikke muligt at tegne et præcist, fuldkomment billede af en planet under forandring, og det rækker ikke at isolere problemerne eller at betragte det antropocæne fra et begrænset perspektiv eller fagområde. Bogen forsøger at fange de vigtigste positioner i den omskiftelige debat omkring planetens tilstand, samlet under spørgsmålet: Hvordan lever vi sammen? Og hvem er vi, når vi ikke blot er mennesker, men også natur?

Bogen rummer bidrag af knap 100 danske og internationale forfattere, forskere, filosoffer, kunstnere og arkitekter, heriblandt Bruno Latour, Donna Haraway, Greta Thunberg, Björk, Connie Hedegaard, Minik Rosing, Josefine Klougart og Superflex.

https://strandbergpublishing.dk/boger/connectedness-an-incomplete-encyclopedia-of-the-anthropocene/

ID: 236382827