Debat: Eksponeret - Tilsyn og kontrol

Kom og hør oplæg om kontrollen med PET og FE, algoritmer og retssikkerhed i den automatiserede forvaltning, og tilsynet med persondata efter databeskyttelsesforordningen (GDPR).

Deltag i debatten om, hvilke muligheder vi har for at kontrollere og sanktionere retten til privatliv og databeskyttelse i det data-drevne Danmark anno 2019. Hvordan er borgernes mulighed for indsigt og kontrol? hvem sætter grænser for efterretningstjenesterne? og hvilken rolle skal og kan Datatilsynet spille?

Oplægsholderne har bidraget til bogen ”Eksponeret: Grænser for privatliv i en digital tid”, som udkom i maj 2018.

Program

14.00 – 14.10: Velkomst og kort præsentation af bogen ved redaktørerne Rikke Frank Jørgensen og Birgitte Kofod Olsen

14.10 – 15.00:

  • ”Kontrollen med PET og FE er begrænset” ved Pernille Boye Koch, Roskilde Universitet
  • ”Retssikkerheden bør følge med den automatiserede forvaltning?” ved Hanne Marie Motzfeldt
  • “Effektivt tilsyn med persondatabeskyttelsen er en udfordring” ved Henrik Udsen, Københavns Universitet

15.00 – 15.25: Debat

15.25 – 15.30: Afrunding

Tilmelding

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig via denne tilmeldingsformular senest onsdag den 9. januar 2019, kl. 12.00.

Om bogen

Titel: ”Eksponeret – Grænser for privatliv i en digital tid”
Redaktører: Rikke Frank Jørgensen og Birgitte Kofod Olsen
Forlag: Gads Forlag 2018

Det offentlige Danmark indsamler og bruger personoplysninger fra danskerne i et omfang som aldrig før. Vores data bliver bl.a. brugt til at hindre snyd med de offentlige kasser, til at give os ordentlig behandling i sundhedsvæsenet og sikre bedre efterforskning for politiet. Samtidig er beslutningsprocesserne i stigende grad baseret på algoritmer med minimal gennemsigtighed. Men hvad betyder det for demokratiet, når vi som individer bliver stadig mere transparente, og forvaltningen bliver stadig mere uoverskuelig? Hvor går grænserne for forvaltningens brug og udveksling af personlige oplysninger?

Også virksomhederne ved stadigt mere om den enkelte; deres økonomi er i stigende grad baseret på at indsamle og kortlægge så meget data som muligt om os alle. Men hvordan undgår vi, at alle vore data – som vi villigt stiller til rådighed på sociale platforme – bliver brugt til at forudsige vores adfærd, profilere os og sælge oplysninger om os? Kan vi oprethold tilliden til offentlige og private institutioners brug af data, hvis vi ikke har nogen indsigt i eller kontrol med dem? Kort sagt: Hvordan sikrer vi vores privatliv i en digital tid?

Disse spørgsmål og mange flere bliver undersøgt i ”Eksponeret”, som er skrevet af førende danske eksperter.

Læs mere om bogen her