Workshop om Islam og Ret i Danmark

Denne workshop er for alle, som interesser sig for, hvordan islam praktiseres i Danmark, eller som interesserer sig for, hvordan det danske retssystem håndterer mødet med nye kulturer. Forskere, studerende og andre interesserede er alle velkomne.

Workshoppen undersøger bredt relationen mellem islam og ret i Danmark. I en række oplæg vil den nyeste forskning på feltet blive præsenteret. Flere af oplæggene tager udgangspunkt i bøger og afhandlinger, der er under udarbejdelse. 

Nogle af oplæggene omhandler, hvordan det danske retssystem og dansk lovgivning har reageret på religiøse muslimers tilstedeværelse i Danmark – og hvad man kan forvente sig af fremtiden. Andre af oplæggene omhandler, hvordan danske muslimer har reageret på det danske retssystem og hvordan muslimer fortolker islams religiøse og juridiske regler i mødet med Danmark. Se programmet for yderligere detaljer.

Samlet set vil oplæggene give et indblik i de forskellige perspektiver, der er på forholdet mellem islam og ret i Danmark.

Workshoppen foregår på dansk med et enkelt oplæg på engelsk. Hvert programpunkt består af oplæg, mulighed for spørgsmål og efterfølgende diskussion af oplægget

Program -  Workshop om Islam og Ret i Danmark (pdf)

Tid:  Fredag d. 11. januar 2019, kl. 09.30 – 18.30

Sted: Konference/flexrum, stuen, rum 8A-0-57, Njalsgade 76, 2300 København S

Tilmelding: Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding senest 8. januar 2019  kl. 16.00 via denne tilmeldingsform.