31. august 2022

Ny bog om kunstig intelligens i e-sundhed: Menneskelig autonomi, datastyring og privatlivets fred i sundhedssektoren

Ny bog om "AI i eHealth: Human Autonomy, Data Governance and Privacy in Healthcare" fra CeBIL-medlemmer er tilgængelig online.

Bogens indhold kan opsummeres som følgende:

- Fremkomsten af digitale platforme og den nye applikationsøkonomi transformerer sundhedsvæsenet og skaber nye muligheder og risici for alle interessenter i det medicinske økosystem.

- Mange af disse udviklinger er stærkt afhængige af data og AI-algoritmer til at forebygge, diagnosticere, behandle og overvåge sygdomme og andre sundhedsmæssige forhold.

- En bred vifte af medicinsk, etisk og juridisk viden er nu påkrævet for at navigere i dette meget komplekse og hurtigt skiftende rum.

- Denne samling samler forskere fra medicin og jura, men også etik, ledelse, filosofi og datalogi for at undersøge nuværende og fremtidige teknologiske, politiske og lovgivningsmæssige spørgsmål.

- Bogen behandler især udfordringen med at integrere databeskyttelse og privatlivets fred i designet af nye sundhedsprodukter og -tjenester.

- Med en række komparative casestudier, tilbyder bogen et globalt og tværfagligt perspektiv på højt niveau på de normative og politiske dilemmaer, der rejses af spredningen af informationsteknologier i en sundhedskontekst.

Emner