19. august 2022

Ny besøgende hos CeBIL - Giuseppe Ragucci

20. august - 20. september 2022

Giuseppe Ragucci er en italiensk advokat og ph.d.-studerende ved University of Insubria (Italien). Han er specialiseret i komparativ privatret og EU-ret med særligt fokus på sundheds- og biovidenskabelige spørgsmål relateret til lægemidler, medicinsk udstyr, medicinsk teknologi, bioteknologi, fødevarer, kosmetik og nye produkter.

Giuseppes ph.d.-projekt fokuserer på en komparativ analyse af bæredygtigheden af forskning og udvikling af lægemidler til sjældne sygdomme. At studere det innovative område inden for sundhedsteknologier har ført Giuseppe til at blive interesseret i brugen af kunstig intelligens i sundhedssektoren og den derved forbundne indvirkning på grundlæggende menneskerettigheder.   

Forud for sin ph.d. opnåede Giuseppe en grad i jura fra University of Pavia og en grad i samfundsvidenskab fra School of Advanced Studies (IUSS) i Pavia.

Han er forfatter til akademiske og journalistiske artikler om sundhedsret for italienske og internationale tidsskrifter.

Under sit forskningsophold hos CeBIL vil han gerne benytte lejligheden til at udveksle ideer med akademikere om brugen af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet og de relaterede menneskerettighedsimplikationer og drage fordel af CeBIL-programmets tværfaglige orientering.

Emner