Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis. / Feldthusen, Rasmus Kristian.

I: Skattepolitisk Oversigt, Bind 69, Nr. 7, 2013, s. 511-528.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Feldthusen, RK 2013, 'Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis', Skattepolitisk Oversigt, bind 69, nr. 7, s. 511-528.

APA

Feldthusen, R. K. (2013). Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis. Skattepolitisk Oversigt, 69(7), 511-528.

Vancouver

Feldthusen RK. Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis. Skattepolitisk Oversigt. 2013;69(7):511-528.

Author

Feldthusen, Rasmus Kristian. / Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis. I: Skattepolitisk Oversigt. 2013 ; Bind 69, Nr. 7. s. 511-528.

Bibtex

@article{f6a741d44378424692bdbfac7c7f3872,
title = "Skattem{\ae}sssig kvalifikation af trusts i praksis",
abstract = "Artiklen har til form{\aa}l at systematisere og redeg{\o}re for skattemyndighedernes fremgangsm{\aa}de og kvalifikation af trusts i dansk ret. Baggrunden herfor er, at antallet af trust-sager for s{\aa}vel de administrative myndigheder som domstolene relativt set er vokset betydeligt siden {\aa}rtusindeskiftet. Ud fra en gennemgang af doms- og administrativ praksis kan det konstateres, at kvalifikationen af trusts kan opdeles i fire hovedkategorier, som er v{\ae}sentlige at have kendskab til, s{\aa}fremt en skattesag indeholdende trust-elementer m{\aa}tte v{\ae}re under opsejling. Endvidere inddrages skattestrafferetlig praksis p{\aa} baggrund af en nyligt afsagt landsretsdom vedr{\o}rende en offshore trust.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Trust, Fond, Trustee, Protector, Offshore, Beneficiary, Begunstiget, Stifter, Discretionary",
author = "Feldthusen, {Rasmus Kristian}",
year = "2013",
language = "Dansk",
volume = "69",
pages = "511--528",
journal = "Skattepolitisk Oversigt",
issn = "0108-6049",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "7",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Skattemæsssig kvalifikation af trusts i praksis

AU - Feldthusen, Rasmus Kristian

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Artiklen har til formål at systematisere og redegøre for skattemyndighedernes fremgangsmåde og kvalifikation af trusts i dansk ret. Baggrunden herfor er, at antallet af trust-sager for såvel de administrative myndigheder som domstolene relativt set er vokset betydeligt siden årtusindeskiftet. Ud fra en gennemgang af doms- og administrativ praksis kan det konstateres, at kvalifikationen af trusts kan opdeles i fire hovedkategorier, som er væsentlige at have kendskab til, såfremt en skattesag indeholdende trust-elementer måtte være under opsejling. Endvidere inddrages skattestrafferetlig praksis på baggrund af en nyligt afsagt landsretsdom vedrørende en offshore trust.

AB - Artiklen har til formål at systematisere og redegøre for skattemyndighedernes fremgangsmåde og kvalifikation af trusts i dansk ret. Baggrunden herfor er, at antallet af trust-sager for såvel de administrative myndigheder som domstolene relativt set er vokset betydeligt siden årtusindeskiftet. Ud fra en gennemgang af doms- og administrativ praksis kan det konstateres, at kvalifikationen af trusts kan opdeles i fire hovedkategorier, som er væsentlige at have kendskab til, såfremt en skattesag indeholdende trust-elementer måtte være under opsejling. Endvidere inddrages skattestrafferetlig praksis på baggrund af en nyligt afsagt landsretsdom vedrørende en offshore trust.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Trust

KW - Fond

KW - Trustee

KW - Protector

KW - Offshore

KW - Beneficiary

KW - Begunstiget

KW - Stifter

KW - Discretionary

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 69

SP - 511

EP - 528

JO - Skattepolitisk Oversigt

JF - Skattepolitisk Oversigt

SN - 0108-6049

IS - 7

ER -

ID: 79913816