Persondatalov og informationsfrihed

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Persondatalov og informationsfrihed. / Blume, Peter Erik.

I: Juristen, Nr. 1, 2012, s. 8-13.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Blume, PE 2012, 'Persondatalov og informationsfrihed', Juristen, nr. 1, s. 8-13.

APA

Blume, P. E. (2012). Persondatalov og informationsfrihed. Juristen, (1), 8-13.

Vancouver

Blume PE. Persondatalov og informationsfrihed. Juristen. 2012;(1):8-13.

Author

Blume, Peter Erik. / Persondatalov og informationsfrihed. I: Juristen. 2012 ; Nr. 1. s. 8-13.

Bibtex

@article{8ea1e422d275420e99dcf4b18ab82e88,
title = "Persondatalov og informationsfrihed",
abstract = "Beskyttelse af personoplysninger er ikke altid forenelig med ud{\o}velse af informationsfrihed. Det er velkendt, at der kan foreligge en konflikt mellem de to hensyn. Dette blev s{\ae}rlig udtalt som f{\o}lge af internettet. I artiklen behandles de to relevante bestemmelser i persondataloven samt EU-Domstolens og Datatilsynets praksis. herudover s{\ae}ttes s{\ae}rligt fokus p{\aa} de sociale netv{\ae}rk. Det overvejes endelig om der kan fastl{\ae}gges mere klare regler og retningslinjer, eller om afbalanceringen mellem de to hensyn prim{\ae}rt m{\aa} baseres p{\aa} et sk{\o}n i hvert enkelt tilf{\ae}lde.",
author = "Blume, {Peter Erik}",
year = "2012",
language = "Dansk",
pages = "8--13",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Persondatalov og informationsfrihed

AU - Blume, Peter Erik

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Beskyttelse af personoplysninger er ikke altid forenelig med udøvelse af informationsfrihed. Det er velkendt, at der kan foreligge en konflikt mellem de to hensyn. Dette blev særlig udtalt som følge af internettet. I artiklen behandles de to relevante bestemmelser i persondataloven samt EU-Domstolens og Datatilsynets praksis. herudover sættes særligt fokus på de sociale netværk. Det overvejes endelig om der kan fastlægges mere klare regler og retningslinjer, eller om afbalanceringen mellem de to hensyn primært må baseres på et skøn i hvert enkelt tilfælde.

AB - Beskyttelse af personoplysninger er ikke altid forenelig med udøvelse af informationsfrihed. Det er velkendt, at der kan foreligge en konflikt mellem de to hensyn. Dette blev særlig udtalt som følge af internettet. I artiklen behandles de to relevante bestemmelser i persondataloven samt EU-Domstolens og Datatilsynets praksis. herudover sættes særligt fokus på de sociale netværk. Det overvejes endelig om der kan fastlægges mere klare regler og retningslinjer, eller om afbalanceringen mellem de to hensyn primært må baseres på et skøn i hvert enkelt tilfælde.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 8

EP - 13

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 1

ER -

ID: 37545928