When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union. / Wind, Marlene.

I: Nordisk Tidsskrift for Menneskerettigheter, Bind 27, Nr. 2, 2009, s. 272-288.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Wind, M 2009, 'When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union', Nordisk Tidsskrift for Menneskerettigheter, bind 27, nr. 2, s. 272-288.

APA

Wind, M. (2009). When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union. Nordisk Tidsskrift for Menneskerettigheter, 27(2), 272-288.

Vancouver

Wind M. When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union. Nordisk Tidsskrift for Menneskerettigheter. 2009;27(2):272-288.

Author

Wind, Marlene. / When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union. I: Nordisk Tidsskrift for Menneskerettigheter. 2009 ; Bind 27, Nr. 2. s. 272-288.

Bibtex

@article{cc3de920b25411debc73000ea68e967b,
title = "When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union",
abstract = "I de Nordiske lande st{\aa}r parlamentet over de andre af magtens grene. I Danmark, som er denne artikels prim{\ae}re fokus, har der traditionelt v{\ae}ret en st{\ae}rk forestilling om 'parliamentary supremacy' som sl{\aa}r igennem i den l{\o}bende debat om Europadomstolen. I den offentlige debat og i den danske demokratimodel opfattes domstole som en 'counter majaoritarian force'. Ved at tr{\ae}kke p{\aa} tidligere forskning argumenterer denne artikel for, at Danmarks tilbageholdenhed mht. samarbejde med internationale domstole som Europadomstolen netop skyldes forestillingen om parlamentet som h{\ae}vet over de {\o}vrige af magtens grene samt ukendskabet til konstitutionalt demokrati.",
author = "Marlene Wind",
year = "2009",
language = "English",
volume = "27",
pages = "272--288",
journal = "Nordic Journal of Human Rights",
issn = "1891-8131",
publisher = "Taylor & Francis Scandinavia",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - When Parliament Comes First - The Danish Concept of democracy Meets the European Union

AU - Wind, Marlene

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - I de Nordiske lande står parlamentet over de andre af magtens grene. I Danmark, som er denne artikels primære fokus, har der traditionelt været en stærk forestilling om 'parliamentary supremacy' som slår igennem i den løbende debat om Europadomstolen. I den offentlige debat og i den danske demokratimodel opfattes domstole som en 'counter majaoritarian force'. Ved at trække på tidligere forskning argumenterer denne artikel for, at Danmarks tilbageholdenhed mht. samarbejde med internationale domstole som Europadomstolen netop skyldes forestillingen om parlamentet som hævet over de øvrige af magtens grene samt ukendskabet til konstitutionalt demokrati.

AB - I de Nordiske lande står parlamentet over de andre af magtens grene. I Danmark, som er denne artikels primære fokus, har der traditionelt været en stærk forestilling om 'parliamentary supremacy' som slår igennem i den løbende debat om Europadomstolen. I den offentlige debat og i den danske demokratimodel opfattes domstole som en 'counter majaoritarian force'. Ved at trække på tidligere forskning argumenterer denne artikel for, at Danmarks tilbageholdenhed mht. samarbejde med internationale domstole som Europadomstolen netop skyldes forestillingen om parlamentet som hævet over de øvrige af magtens grene samt ukendskabet til konstitutionalt demokrati.

M3 - Journal article

VL - 27

SP - 272

EP - 288

JO - Nordic Journal of Human Rights

JF - Nordic Journal of Human Rights

SN - 1891-8131

IS - 2

ER -

ID: 14939478