Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås?

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

Standard

Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås? / Wind, Marlene.

I: Berlingske, 28.12.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

Harvard

Wind, M 2019, 'Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås?', Berlingske. <https://www.berlingske.dk/kronikker/varslede-10erne-det-liberale-demokratis-endeligt-i-europa>

APA

Wind, M. (2019). Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås? Berlingske. https://www.berlingske.dk/kronikker/varslede-10erne-det-liberale-demokratis-endeligt-i-europa

Vancouver

Wind M. Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås? Berlingske. 2019 dec 28.

Author

Wind, Marlene. / Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa? 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås?. I: Berlingske. 2019.

Bibtex

@article{58c21bc415104750ac9ea746cd68a4c6,
title = "Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa?: 2010erne blev et {\aa}rti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle p{\aa} faresignalerne, mens det kunne n{\aa}s?",
abstract = "I en kronik til Berlingske den 28. december 2019 g{\o}r professor Marlene Wind status over det liberale demokratis afvikling i Europa gennem 10erne. Afviklingen skyldes if{\o}lge Wind blandt andet, at de europ{\ae}iske ledere har v{\ae}ret for sl{\o}ve med at reagere p{\aa} de liberale faresignaler, man har set i Europa, s{\ae}rligt Central- og {\O}steuropa. Som et af de if{\o}lge Wind grelleste eksempler n{\ae}vner hun de politiske reformer i Ungarn. Hun slutter kronikken af med at konkludere, at ”10erne kan g{\aa} over i historien som det {\aa}rti, hvor vi sagde farvel til det liberale demokrati”.",
author = "Marlene Wind",
year = "2019",
month = dec,
day = "28",
language = "Dansk",
journal = "Berlingske Tidende",
issn = "0106-4223",
publisher = "Berlingske Tidende A/S",

}

RIS

TY - INPR

T1 - Varslede 10erne det liberale demokratis endeligt i Europa?

T2 - 2010erne blev et årti, hvor det liberale demokrati blev presset og udfordret i Europa fra mange sider. Forspildte vi at handle på faresignalerne, mens det kunne nås?

AU - Wind, Marlene

PY - 2019/12/28

Y1 - 2019/12/28

N2 - I en kronik til Berlingske den 28. december 2019 gør professor Marlene Wind status over det liberale demokratis afvikling i Europa gennem 10erne. Afviklingen skyldes ifølge Wind blandt andet, at de europæiske ledere har været for sløve med at reagere på de liberale faresignaler, man har set i Europa, særligt Central- og Østeuropa. Som et af de ifølge Wind grelleste eksempler nævner hun de politiske reformer i Ungarn. Hun slutter kronikken af med at konkludere, at ”10erne kan gå over i historien som det årti, hvor vi sagde farvel til det liberale demokrati”.

AB - I en kronik til Berlingske den 28. december 2019 gør professor Marlene Wind status over det liberale demokratis afvikling i Europa gennem 10erne. Afviklingen skyldes ifølge Wind blandt andet, at de europæiske ledere har været for sløve med at reagere på de liberale faresignaler, man har set i Europa, særligt Central- og Østeuropa. Som et af de ifølge Wind grelleste eksempler nævner hun de politiske reformer i Ungarn. Hun slutter kronikken af med at konkludere, at ”10erne kan gå over i historien som det årti, hvor vi sagde farvel til det liberale demokrati”.

M3 - Bidrag til avis - Avisartikel

JO - Berlingske Tidende

JF - Berlingske Tidende

SN - 0106-4223

ER -

ID: 233843872