Retskultur - "ein modischer Begriff"

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Retskultur - "ein modischer Begriff". / Petersen, Hanne.

Liber Amicorum Ditlev Tamm: Law, History and Culture. red. / Per Andersen; Pia Letto-Vanamo; Kjell Åke Modéer; Helle Vogt. København : Djøf Forlag, 2011. s. 599-609.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Petersen, H 2011, Retskultur - "ein modischer Begriff". i P Andersen, P Letto-Vanamo, KÅ Modéer & H Vogt (red), Liber Amicorum Ditlev Tamm: Law, History and Culture. Djøf Forlag, København, s. 599-609.

APA

Petersen, H. (2011). Retskultur - "ein modischer Begriff". I P. Andersen, P. Letto-Vanamo, K. Å. Modéer, & H. Vogt (red.), Liber Amicorum Ditlev Tamm: Law, History and Culture (s. 599-609). Djøf Forlag.

Vancouver

Petersen H. Retskultur - "ein modischer Begriff". I Andersen P, Letto-Vanamo P, Modéer KÅ, Vogt H, red., Liber Amicorum Ditlev Tamm: Law, History and Culture. København: Djøf Forlag. 2011. s. 599-609

Author

Petersen, Hanne. / Retskultur - "ein modischer Begriff". Liber Amicorum Ditlev Tamm: Law, History and Culture. red. / Per Andersen ; Pia Letto-Vanamo ; Kjell Åke Modéer ; Helle Vogt. København : Djøf Forlag, 2011. s. 599-609

Bibtex

@inbook{fda15f091efd4255b083971825295197,
title = "Retskultur - {"}ein modischer Begriff{"}",
abstract = "Artiklen, der indg{\aa}r i et festskrift til Ditlev Tamm, diskuterer retskultur som modebegreb, den retskulturelle modes udtryk, og retskultur og mode herunder k{\o}n og camouflage. Tilsl{\o}rings- og repr{\ae}sentationskonflikter har i Danmark f{\aa}et udtryk i lovgivningen om 'dommeres fremtr{\ae}den', der i praksis har drejet sig om t{\o}rkl{\ae}dekl{\ae}dte muslimske kvinders adgang til dommers{\ae}der. I F{\o}rste Korintherbrev kr{\ae}ver Paulus af m{\ae}nd, at de blotter deres hoved. I takt med kvinders indvandring i det offentige rum, sker der en udvikling af en mere flertydig k{\o}nsorden, som bl.a. f{\aa}r udtryk som den barhovede kvinde og den pyntede mand, 'the new dandy'. Den hidtil hegemoniske maskulinitet og ret er under pres s{\aa}vel i retskulturen som i moden. ",
author = "Hanne Petersen",
year = "2011",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-2157-9",
pages = "599--609",
editor = "Per Andersen and Pia Letto-Vanamo and Mod{\'e}er, {Kjell {\AA}ke} and Helle Vogt",
booktitle = "Liber Amicorum Ditlev Tamm",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Retskultur - "ein modischer Begriff"

AU - Petersen, Hanne

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Artiklen, der indgår i et festskrift til Ditlev Tamm, diskuterer retskultur som modebegreb, den retskulturelle modes udtryk, og retskultur og mode herunder køn og camouflage. Tilslørings- og repræsentationskonflikter har i Danmark fået udtryk i lovgivningen om 'dommeres fremtræden', der i praksis har drejet sig om tørklædeklædte muslimske kvinders adgang til dommersæder. I Første Korintherbrev kræver Paulus af mænd, at de blotter deres hoved. I takt med kvinders indvandring i det offentige rum, sker der en udvikling af en mere flertydig kønsorden, som bl.a. får udtryk som den barhovede kvinde og den pyntede mand, 'the new dandy'. Den hidtil hegemoniske maskulinitet og ret er under pres såvel i retskulturen som i moden.

AB - Artiklen, der indgår i et festskrift til Ditlev Tamm, diskuterer retskultur som modebegreb, den retskulturelle modes udtryk, og retskultur og mode herunder køn og camouflage. Tilslørings- og repræsentationskonflikter har i Danmark fået udtryk i lovgivningen om 'dommeres fremtræden', der i praksis har drejet sig om tørklædeklædte muslimske kvinders adgang til dommersæder. I Første Korintherbrev kræver Paulus af mænd, at de blotter deres hoved. I takt med kvinders indvandring i det offentige rum, sker der en udvikling af en mere flertydig kønsorden, som bl.a. får udtryk som den barhovede kvinde og den pyntede mand, 'the new dandy'. Den hidtil hegemoniske maskulinitet og ret er under pres såvel i retskulturen som i moden.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-574-2157-9

SP - 599

EP - 609

BT - Liber Amicorum Ditlev Tamm

A2 - Andersen, Per

A2 - Letto-Vanamo, Pia

A2 - Modéer, Kjell Åke

A2 - Vogt, Helle

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

ID: 33217078