Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser: Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Standard

Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser : Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63. / Pagh, Peter.

I: Tidsskrift for Miljø, Nr. 5, 31.05.2016, s. 165-170.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Harvard

Pagh, P 2016, 'Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser: Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63', Tidsskrift for Miljø, nr. 5, s. 165-170.

APA

Pagh, P. (2016). Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser: Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63. Tidsskrift for Miljø, (5), 165-170.

Vancouver

Pagh P. Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser: Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63. Tidsskrift for Miljø. 2016 maj 31;(5):165-170.

Author

Pagh, Peter. / Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser : Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63. I: Tidsskrift for Miljø. 2016 ; Nr. 5. s. 165-170.

Bibtex

@article{1314b29189964c61893a5fb7106a7dab,
title = "N{\aa}r Natur- og Milj{\o}klagen{\ae}vnet bel{\o}nner lovovertr{\ae}delser: Om retlig lovligg{\o}relse og lang tids forl{\o}b ved medbenyttelse af private vandl{\o}b efter vandl{\o}bslovens § 63",
abstract = "Artiklen omhandler Natur- og Milj{\o}klagen{\ae}vnets afg{\o}relser i sager, hvor der er sket medbenyttelse af private vandl{\o}b uden tilladelse efter vandl{\o}bslovens § 63. N{\ae}vnet har i to af disse sager stadf{\ae}stet kommuners afg{\o}relser om, at det ulovlige forhold m{\aa}tte anses for oph{\o}rt som f{\o}lge af, at forholdet havde v{\ae}ret up{\aa}talt af kommunen gennem en {\aa}rr{\ae}kke. Denne praksis kritiseres, dels fordi det ulovlige forhold ikke bringes til oph{\o}r ved en formel retlig lovligg{\o}relse, dels fordi der ikke sker den i § 63 forudsatte fordeling af de {\o}konomiske omkostninger, hvorved lovovertr{\ae}deren direkte bel{\o}nnes {\o}konomisk, og endelig fordi der ikke tages hensyn til, at kommunen havde en {\o}konomisk egeninteresse i ikke som vandl{\o}bsmyndighed at p{\aa}tale en ulovlig medbenyttelse fra kommunale ejendomme.",
author = "Peter Pagh",
year = "2016",
month = may,
day = "31",
language = "Dansk",
pages = "165--170",
journal = "Tidsskrift for Milj{\o}",
issn = "1603-8398",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Når Natur- og Miljøklagenævnet belønner lovovertrædelser

T2 - Om retlig lovliggørelse og lang tids forløb ved medbenyttelse af private vandløb efter vandløbslovens § 63

AU - Pagh, Peter

PY - 2016/5/31

Y1 - 2016/5/31

N2 - Artiklen omhandler Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser i sager, hvor der er sket medbenyttelse af private vandløb uden tilladelse efter vandløbslovens § 63. Nævnet har i to af disse sager stadfæstet kommuners afgørelser om, at det ulovlige forhold måtte anses for ophørt som følge af, at forholdet havde været upåtalt af kommunen gennem en årrække. Denne praksis kritiseres, dels fordi det ulovlige forhold ikke bringes til ophør ved en formel retlig lovliggørelse, dels fordi der ikke sker den i § 63 forudsatte fordeling af de økonomiske omkostninger, hvorved lovovertræderen direkte belønnes økonomisk, og endelig fordi der ikke tages hensyn til, at kommunen havde en økonomisk egeninteresse i ikke som vandløbsmyndighed at påtale en ulovlig medbenyttelse fra kommunale ejendomme.

AB - Artiklen omhandler Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser i sager, hvor der er sket medbenyttelse af private vandløb uden tilladelse efter vandløbslovens § 63. Nævnet har i to af disse sager stadfæstet kommuners afgørelser om, at det ulovlige forhold måtte anses for ophørt som følge af, at forholdet havde været upåtalt af kommunen gennem en årrække. Denne praksis kritiseres, dels fordi det ulovlige forhold ikke bringes til ophør ved en formel retlig lovliggørelse, dels fordi der ikke sker den i § 63 forudsatte fordeling af de økonomiske omkostninger, hvorved lovovertræderen direkte belønnes økonomisk, og endelig fordi der ikke tages hensyn til, at kommunen havde en økonomisk egeninteresse i ikke som vandløbsmyndighed at påtale en ulovlig medbenyttelse fra kommunale ejendomme.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 165

EP - 170

JO - Tidsskrift for Miljø

JF - Tidsskrift for Miljø

SN - 1603-8398

IS - 5

ER -

ID: 161911431