Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling? / Pagh-Rasmussen, Peter.

Festskrift til Linda Nielsen. red. / Caroline Heide-Jørgensen; Ingrid Lund-Andersen; Jesper Lau Hansen. København : Djøf Forlag, 2022. s. 351-367.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Pagh-Rasmussen, P 2022, Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling? i C Heide-Jørgensen, I Lund-Andersen & JL Hansen (red), Festskrift til Linda Nielsen. Djøf Forlag, København, s. 351-367.

APA

Pagh-Rasmussen, P. (2022). Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling? I C. Heide-Jørgensen, I. Lund-Andersen, & J. L. Hansen (red.), Festskrift til Linda Nielsen (s. 351-367). Djøf Forlag.

Vancouver

Pagh-Rasmussen P. Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling? I Heide-Jørgensen C, Lund-Andersen I, Hansen JL, red., Festskrift til Linda Nielsen. København: Djøf Forlag. 2022. s. 351-367

Author

Pagh-Rasmussen, Peter. / Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling?. Festskrift til Linda Nielsen. red. / Caroline Heide-Jørgensen ; Ingrid Lund-Andersen ; Jesper Lau Hansen. København : Djøf Forlag, 2022. s. 351-367

Bibtex

@inbook{252fb83d516745c69d1e283d8e93135b,
title = "Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse gr{\o}n omstilling?",
abstract = "Forst{\aa}elsen og anerkendelsen af de konkrete eller generelle dilemmaer m{\aa} anses for en af de grundl{\ae}ggende byggesten i juraen – b{\aa}de som retsanvendelse og som retsvidenskab. For juristen er det ikke nok, at der kan findes solid st{\o}tte til en bestemt opfattelse. Det er mindst lige s{\aa} vigtig at pr{\o}ve at forst{\aa} de argumenter, der begrunder mod-partens opfattelse, og frem for alt at finde ud af, om der bag uenigheden gemmer sig mere grundl{\ae}ggende dilemmaer, samt hvordan disse er adresseret i lovgivningen. Dette g{\ae}lder ikke alene de mere traditionelle juridiske omr{\aa}der, men g{\ae}lder ogs{\aa} de nyere retsomr{\aa}der som milj{\o}beskyttelse, naturbeskyttelse og gr{\o}n omstilling, hvor der er opst{\aa}et nye retlige dilemmaer. Dette illustreres bl.a. af nye sager, hvor hensyn til bestemte tr{\ae}kfugle, flagermus og stor vandsalamander og deres levesteder er kommet mere eller mindre i vejen for vigtige vindm{\o}lleprojekter, fordi vindm{\o}llerne kan skade disse arter og deres levesteder. Men hvad skal man s{\aa} v{\ae}lge, n{\aa}r valget st{\aa}r mellem fremdrift for den gr{\o}nne omstilling og beskyttelse af levesteder for beskyttede arter, og hvad siger retsordenen om denne konflikt mellem gr{\o}n omstilling og beskyttelse natur. Dette er emnet for dette bidrag til Lind Nielsens festskrift.",
author = "Peter Pagh-Rasmussen",
year = "2022",
language = "Dansk",
isbn = "9788757451467",
pages = "351--367",
editor = "Heide-J{\o}rgensen, {Caroline } and Lund-Andersen, {Ingrid } and Hansen, {Jesper Lau }",
booktitle = "Festskrift til Linda Nielsen",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Faktisk og retligt og dilemma: - bremser naturbeskyttelse grøn omstilling?

AU - Pagh-Rasmussen, Peter

PY - 2022

Y1 - 2022

N2 - Forståelsen og anerkendelsen af de konkrete eller generelle dilemmaer må anses for en af de grundlæggende byggesten i juraen – både som retsanvendelse og som retsvidenskab. For juristen er det ikke nok, at der kan findes solid støtte til en bestemt opfattelse. Det er mindst lige så vigtig at prøve at forstå de argumenter, der begrunder mod-partens opfattelse, og frem for alt at finde ud af, om der bag uenigheden gemmer sig mere grundlæggende dilemmaer, samt hvordan disse er adresseret i lovgivningen. Dette gælder ikke alene de mere traditionelle juridiske områder, men gælder også de nyere retsområder som miljøbeskyttelse, naturbeskyttelse og grøn omstilling, hvor der er opstået nye retlige dilemmaer. Dette illustreres bl.a. af nye sager, hvor hensyn til bestemte trækfugle, flagermus og stor vandsalamander og deres levesteder er kommet mere eller mindre i vejen for vigtige vindmølleprojekter, fordi vindmøllerne kan skade disse arter og deres levesteder. Men hvad skal man så vælge, når valget står mellem fremdrift for den grønne omstilling og beskyttelse af levesteder for beskyttede arter, og hvad siger retsordenen om denne konflikt mellem grøn omstilling og beskyttelse natur. Dette er emnet for dette bidrag til Lind Nielsens festskrift.

AB - Forståelsen og anerkendelsen af de konkrete eller generelle dilemmaer må anses for en af de grundlæggende byggesten i juraen – både som retsanvendelse og som retsvidenskab. For juristen er det ikke nok, at der kan findes solid støtte til en bestemt opfattelse. Det er mindst lige så vigtig at prøve at forstå de argumenter, der begrunder mod-partens opfattelse, og frem for alt at finde ud af, om der bag uenigheden gemmer sig mere grundlæggende dilemmaer, samt hvordan disse er adresseret i lovgivningen. Dette gælder ikke alene de mere traditionelle juridiske områder, men gælder også de nyere retsområder som miljøbeskyttelse, naturbeskyttelse og grøn omstilling, hvor der er opstået nye retlige dilemmaer. Dette illustreres bl.a. af nye sager, hvor hensyn til bestemte trækfugle, flagermus og stor vandsalamander og deres levesteder er kommet mere eller mindre i vejen for vigtige vindmølleprojekter, fordi vindmøllerne kan skade disse arter og deres levesteder. Men hvad skal man så vælge, når valget står mellem fremdrift for den grønne omstilling og beskyttelse af levesteder for beskyttede arter, og hvad siger retsordenen om denne konflikt mellem grøn omstilling og beskyttelse natur. Dette er emnet for dette bidrag til Lind Nielsens festskrift.

UR - https://www.jurabibliotek.dk/display/book/9788771987843/9788771987843.xml

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788757451467

SP - 351

EP - 367

BT - Festskrift til Linda Nielsen

A2 - Heide-Jørgensen, Caroline

A2 - Lund-Andersen, Ingrid

A2 - Hansen, Jesper Lau

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

ID: 298185144