Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis. / Pagh, Peter.

I: Tidsskrift for Miljø, Bind 2015, Nr. 7, 83, 01.08.2015, s. 183-193.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Pagh, P 2015, 'Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis', Tidsskrift for Miljø, bind 2015, nr. 7, 83, s. 183-193.

APA

Pagh, P. (2015). Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis. Tidsskrift for Miljø, 2015(7), 183-193. [83].

Vancouver

Pagh P. Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis. Tidsskrift for Miljø. 2015 aug 1;2015(7):183-193. 83.

Author

Pagh, Peter. / Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen? - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis. I: Tidsskrift for Miljø. 2015 ; Bind 2015, Nr. 7. s. 183-193.

Bibtex

@article{13eb308f29aa4a199c7c97f182b97deb,
title = "Er det forbudt at placere b{\ae}nke, b{\aa}lpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen?: - med kommentarer til Natur- og Milj{\o}klagen{\ae}vnets praksis",
abstract = "Efter forarbejderne til naturbeskyttelseslovens § 15, stk. 1 skal forbuddet mod at foretage {\ae}ndringer i tilstanden inden for strandbeskyttelseslinjen fortolkes p{\aa} samme m{\aa}de som den tidligere naturfredningslovs § 46, hvorefter forbuddet omfattede placering af bygninger, skure, campingvogne, hegn og master samt beplantning og terr{\ae}n{\ae}ndringer. Med udgangspunkt i en ny afg{\o}relse om b{\ae}nke og flere andre sager belyser artiklen, hvordan Natur- og Milj{\o}klagen{\ae}vnet gradvist har tillagt forbuddet i § 15, stk. 1 et videre indhold, end der ses st{\o}tte til i motiverne, s{\aa} forbuddet efter nyere praksis ogs{\aa} omfatter skilte, legeredskaber, b{\aa}lpladser og {\ae}ndret anvendelse af bygninger. Afslutningsvis argumenteres for de retssikkerhedsm{\ae}ssige bet{\ae}nkeligheder ved en s{\aa}dan udvidende fortolkning af en indgribende forbudsregel, ligesom der stilles sp{\o}rgsm{\aa}l ved nytten af at bruge offentlige ressourcer p{\aa} s{\aa}danne bagateller.",
author = "Peter Pagh",
year = "2015",
month = "8",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "2015",
pages = "183--193",
journal = "Tidsskrift for Milj{\o}",
issn = "1603-8398",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "7",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Er det forbudt at placere bænke, bålpladser og legeredskaber inden for strandbeskyttelseslinjen?

T2 - - med kommentarer til Natur- og Miljøklagenævnets praksis

AU - Pagh, Peter

PY - 2015/8/1

Y1 - 2015/8/1

N2 - Efter forarbejderne til naturbeskyttelseslovens § 15, stk. 1 skal forbuddet mod at foretage ændringer i tilstanden inden for strandbeskyttelseslinjen fortolkes på samme måde som den tidligere naturfredningslovs § 46, hvorefter forbuddet omfattede placering af bygninger, skure, campingvogne, hegn og master samt beplantning og terrænændringer. Med udgangspunkt i en ny afgørelse om bænke og flere andre sager belyser artiklen, hvordan Natur- og Miljøklagenævnet gradvist har tillagt forbuddet i § 15, stk. 1 et videre indhold, end der ses støtte til i motiverne, så forbuddet efter nyere praksis også omfatter skilte, legeredskaber, bålpladser og ændret anvendelse af bygninger. Afslutningsvis argumenteres for de retssikkerhedsmæssige betænkeligheder ved en sådan udvidende fortolkning af en indgribende forbudsregel, ligesom der stilles spørgsmål ved nytten af at bruge offentlige ressourcer på sådanne bagateller.

AB - Efter forarbejderne til naturbeskyttelseslovens § 15, stk. 1 skal forbuddet mod at foretage ændringer i tilstanden inden for strandbeskyttelseslinjen fortolkes på samme måde som den tidligere naturfredningslovs § 46, hvorefter forbuddet omfattede placering af bygninger, skure, campingvogne, hegn og master samt beplantning og terrænændringer. Med udgangspunkt i en ny afgørelse om bænke og flere andre sager belyser artiklen, hvordan Natur- og Miljøklagenævnet gradvist har tillagt forbuddet i § 15, stk. 1 et videre indhold, end der ses støtte til i motiverne, så forbuddet efter nyere praksis også omfatter skilte, legeredskaber, bålpladser og ændret anvendelse af bygninger. Afslutningsvis argumenteres for de retssikkerhedsmæssige betænkeligheder ved en sådan udvidende fortolkning af en indgribende forbudsregel, ligesom der stilles spørgsmål ved nytten af at bruge offentlige ressourcer på sådanne bagateller.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2015

SP - 183

EP - 193

JO - Tidsskrift for Miljø

JF - Tidsskrift for Miljø

SN - 1603-8398

IS - 7

M1 - 83

ER -

ID: 141893639