Nanna Viereck

Nanna Viereck

Lektor

Medlem af:

    Ud over forskning og undervisning, har jeg arbejdet som viceinstitutleder for forskning og innovation ved Institut for Fødevarevidenskab siden 1. april, 2014 og som vice-direktør i afsnittet Spektroskopi & Chemometrics siden 1. februar 2009.

    På nuværende tidspunkt optager dette de fleste af mine arbejdstimer. Jeg nyder, at være involveret i ledelsen af instituttet og sektionen, samt deltagelse i diskussionen om den strategiske udvikling af sektionen.

    Primære forskningsområder

    Kort sagt, mine vigtigste forskningsområder er: Udvikling og anvendelser af forskellige flydende og fast tilstands lavt og højt felts NMR-spektroskopi til undersøgelse af fødevaresystemer og i metabolomics. Især brugen af kvantitative NMR-spektroskopi til undersøgelser af fødevarerkvalitetsparametre ved brug af multivariant dataanalyse. Fødevaresystemerne omfatter pektiner / alginater, kulhydrater, lipider og fedtsyrer sammen med hele fødevarer som mælk, ost, yoghurt, korn, brød, juice og øl. Da NMR-spektroskopi har vist sig som en stærk ikke-invasiv teknik til både in vivo og metabolomic undersøgelser, er NMR-studier af levende biologisk væv og biovæsker inkluderet i mit arbejde. Jeg har deltaget i udviklingen af Institut for Fødevarevidenskabs metabolomics platform.

    Undervisnings- og vejledningsområder

    • Underviser i grundlæggende spektroskopi med fokus på NMR på forskellige kurser.
    • Underviser i iværksætteri med fødevarer på et delt kursus med DTU. 
    • Vejleder for både bachelor, kandidat og PhD studerende. 
    • Kursus ansvarlig for 'Quantitative Bio-spectroscopy'.
    • Kursusansvarlig for 'Food Entrepreneurship: Designing New Business Opportunities in the Food Sector'.

    ID: 4348258