Lovgivning - realiteter og udfordringer

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Lovgivning - realiteter og udfordringer. / Hartlev, Mette; Ó Cathaoir, Katharina Eva.

Personlig medicin : filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. red. / Søren Harnow Klausen; Karin Christiansen. Munksgaard , 2020. s. 179-187.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Hartlev, M & Ó Cathaoir, KE 2020, Lovgivning - realiteter og udfordringer. i SH Klausen & K Christiansen (red), Personlig medicin : filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. Munksgaard , s. 179-187.

APA

Hartlev, M., & Ó Cathaoir, K. E. (2020). Lovgivning - realiteter og udfordringer. I S. H. Klausen, & K. Christiansen (red.), Personlig medicin : filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver (s. 179-187). Munksgaard .

Vancouver

Hartlev M, Ó Cathaoir KE. Lovgivning - realiteter og udfordringer. I Klausen SH, Christiansen K, red., Personlig medicin : filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. Munksgaard . 2020. s. 179-187

Author

Hartlev, Mette ; Ó Cathaoir, Katharina Eva. / Lovgivning - realiteter og udfordringer. Personlig medicin : filosofiske og tværvidenskabelige perspektiver. red. / Søren Harnow Klausen ; Karin Christiansen. Munksgaard , 2020. s. 179-187

Bibtex

@inbook{2ed4cb2d69c54275966c8eda03f97db6,
title = "Lovgivning - realiteter og udfordringer",
abstract = "Form{\aa}let med dette kapitel er at identificere og diskutere nogle centrale juridiske aspekter af indf{\o}relsen af personlig medicin og oprettelsen af det danske Nationalt Genom Center. Vi rejser sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorvidt den eksisterende regulering er egnet til at h{\aa}ndtere de hensyn, interesser og dilemmaer, som introduktionen af personlig medicin rejser; is{\ae}r i forhold til den enkeltes selvbestemmelsesret, ret til viden og ret til ikke-viden, samt beskyttelsen af privatliv og relationen mellem den enkelte og genetiske sl{\ae}gtninge. Vi ser ogs{\aa} n{\ae}rmere p{\aa} b{\o}rns rettigheder i forhold til personlig medicin og dr{\o}fter de videnskabsetiske rammer for forskningsprojekter vedr{\o}rende personlig medicin. Vi konkluderer, at de nuv{\ae}rende lovgivningsm{\ae}ssige rammer ikke adresserer en r{\ae}kke af de centrale hensyn og dilemmaer, og argumenterer endvidere for, at man i stedet for den nuv{\ae}rende individorienterede lovgivningsstrategi b{\o}r overveje en mere solidaritetsorienteret lovgivning.",
author = "Mette Hartlev and {{\'O} Cathaoir}, {Katharina Eva}",
year = "2020",
month = aug,
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788762819566",
pages = "179--187",
editor = "Klausen, {S{\o}ren Harnow} and Karin Christiansen",
booktitle = "Personlig medicin",
publisher = "Munksgaard ",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Lovgivning - realiteter og udfordringer

AU - Hartlev, Mette

AU - Ó Cathaoir, Katharina Eva

PY - 2020/8/1

Y1 - 2020/8/1

N2 - Formålet med dette kapitel er at identificere og diskutere nogle centrale juridiske aspekter af indførelsen af personlig medicin og oprettelsen af det danske Nationalt Genom Center. Vi rejser spørgsmålet om, hvorvidt den eksisterende regulering er egnet til at håndtere de hensyn, interesser og dilemmaer, som introduktionen af personlig medicin rejser; især i forhold til den enkeltes selvbestemmelsesret, ret til viden og ret til ikke-viden, samt beskyttelsen af privatliv og relationen mellem den enkelte og genetiske slægtninge. Vi ser også nærmere på børns rettigheder i forhold til personlig medicin og drøfter de videnskabsetiske rammer for forskningsprojekter vedrørende personlig medicin. Vi konkluderer, at de nuværende lovgivningsmæssige rammer ikke adresserer en række af de centrale hensyn og dilemmaer, og argumenterer endvidere for, at man i stedet for den nuværende individorienterede lovgivningsstrategi bør overveje en mere solidaritetsorienteret lovgivning.

AB - Formålet med dette kapitel er at identificere og diskutere nogle centrale juridiske aspekter af indførelsen af personlig medicin og oprettelsen af det danske Nationalt Genom Center. Vi rejser spørgsmålet om, hvorvidt den eksisterende regulering er egnet til at håndtere de hensyn, interesser og dilemmaer, som introduktionen af personlig medicin rejser; især i forhold til den enkeltes selvbestemmelsesret, ret til viden og ret til ikke-viden, samt beskyttelsen af privatliv og relationen mellem den enkelte og genetiske slægtninge. Vi ser også nærmere på børns rettigheder i forhold til personlig medicin og drøfter de videnskabsetiske rammer for forskningsprojekter vedrørende personlig medicin. Vi konkluderer, at de nuværende lovgivningsmæssige rammer ikke adresserer en række af de centrale hensyn og dilemmaer, og argumenterer endvidere for, at man i stedet for den nuværende individorienterede lovgivningsstrategi bør overveje en mere solidaritetsorienteret lovgivning.

UR - https://munksgaard.dk/forfattere/karin-christiansen_0-82314/personlig-medicin-bog-50169-9788762819566

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788762819566

SP - 179

EP - 187

BT - Personlig medicin

A2 - Klausen, Søren Harnow

A2 - Christiansen, Karin

PB - Munksgaard

ER -

ID: 225999845