Det Finansielle Reguleringsråd - var det ikke en idé? – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > Focofima nyheder > Det Finansielle Regule...

26. november 2012

Det Finansielle Reguleringsråd - var det ikke en idé?

Michael CamphausenMichael Camphausen har skrevet et indlæg til det nye FinansWatch Magasin, som netop er udkommet for første gang:

Der mangler checks and balances i den måde, som tilsynet med bankerne herhjemme er organiseret på. Michael Camphausen giver her sit bud på, hvordan man kan rette lidt op på ubalancen.

Den finansielle kriseradar afslører i denne tid et finanstilsyn under kraftig beskydning. Tilsynet kritiseres således for ikke at have fornødne evner og kompetencer, for at blande sig for meget i bankernes forretninger og ledelse, for at gå hårdere til værks end andre landes tilsyn, for at stramme reglerne for hurtigt og for meget, for at agere for rigidt og nidkært, for at medvirke til stramning af kreditklemmen og for i det hele taget at have en for aggressiv strategi; en strategi som tilsynet netop har offentliggjort vil blive intensiveret i de kommende år. Noget af den massive kritik må siges at ramme plet, selv om noget også synes at ramme uden for skydeskiven.  

Læs hele indlægget (pdf)

Michael er tilknyttet FOCOFIMA som projektforsker, ph.d. i finansiel regulering med fokus på bankernes regulatoriske forhold. Han er desuden advokat i LETT Advokatfirma med speciale i bank- og finansieringsret.