Lektor Kristian Cedervall Lauta er optaget af Det Unge Akademi – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2017 > Lektor Kristian Cederv...

08. juni 2017

Lektor Kristian Cedervall Lauta er optaget af Det Unge Akademi

Kristian Cedervall Lauta er som en af i alt 7 forskere netop blevet optaget som nyt medlem af Det Unge Akademi. Her skal han være med til at bygge bro mellem videnskab og samfund.

Kristian Cedervall Lauta er et af de nye medlemmer, som netop er blevet optaget i Det Unge Akademi. Det Unge Akademi er en uafhængig platform for unge talentfulde forskere inden for alle videnskabsgrene, som blev oprettet i 2011 af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

På baggrund af sin forskning i katastrofer skal Kristian Cedervall Lauta bidrage til akademiets arbejde med at styrke grundforskning og tværfaglig vidensudveksling. Kristian Cedervall Lauta interesserer sig særligt for regulering af katastrofale risici, og han ser frem til at deltage i akademiets tværfaglige arbejde.     

”Jeg glæder mig først og fremmest til at kunne diskutere med nogle af de dygtigste, unge forskere i Danmark, og at blive præsenteret for deres forskning. Jeg håber at kunne bidrage til at gøre Det Unge Akademi endnu mere ud­advendt, og være med til sikre, at alle disse kloge hoveder bliver hørt, både forskningspolitisk og i den bredere samfundsdebat,” fortæller han til Det Unge akademi.

Henrik Palmer Olsen, prodekan for forskning, glæder sig over optagelsen:

”Det er et fantastisk vigtigt signal at juridiske forskere kan gøre sig gældende bredt i det videnskabelige miljø i Danmark. Videnskabernes Selskab repræsenterer det bedste af Dansk forskning og det er både en fantastisk mulighed for Kristian at blive en del af Det Unge Akademi og en gevinst for fakultetet som helhed at den nyeste retsvidenskabelige forskning nu bliver synliggjort i dette miljø.”

Det Unge Akademi optager omkring otte nye medlemmer hvert år, som bliver optaget for en femårig periode.

Se Det Unge Akademis pressemeddelelse og læs mere om Kristian Cedervall Lauta og de øvrige medlemmer på akademiets hjemmeside.