Offentliggørelse af questionnaires til FIDE-kongres 2014 – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Nyheder > 2013 > Offentliggørelse af qu...

02. april 2013

Offentliggørelse af questionnaires til FIDE-kongres 2014

Den 28.-31. maj 2014 vil den prestigefyldte FIDE-kongres løbe af stablen i København. Spørgsmålene (de såkaldte questionnaires), som kongressens drøftelser vil tage udgangspunkt i, er netop blevet offentliggjort.

FIDE blev stiftet i 1961 og samler de nationale foreninger for Europaret fra næsten alle EU-landene. Formålet med FIDE er at skabe et forum for behandling af aktuelle EU-retlige emner og samspillet mellem EU og national lovgivning. På kongresserne, som afholdes hvert andet år, diskuteres disse EU-retlige problemer ud fra tre udvalgte emner. Til hvert emne udsendes et spørgeskema (questionnaire) som nationale eksperter fra alle FIDE’s medlemslande vil udforme rapporter på baggrund af.
Med de netop udsendte questionnaires er startskuddet nu gået for de nationale eksperters udarbejdelse af deres rapporter. I forbindelse med FIDE kongressen 2014 vil alle rapporterne blive samlet og udgivet.

Læs mere om emnerne og questionnaires på FIDE 2014 kongressens hjemmeside.

FIDE-kongressen 2014 organiseres af Dansk Forening for Europaret (DFE) i samarbejde med Det Juridiske Fakultet. Professor ved Fakultetet og formand for DFE, Ulla Neergaard, har overtaget præsidentskabet for FIDE i perioden 2013-2014 og lektor Catherine Jacqueson er udnævnt til generalsekretær for samme periode. Kongressen er blandt de største, Det Juridiske Fakultet til dags dato har været med til at organisere.

Vil du vide mere?

Læs mere om FIDE 2014 på kongressens hjemmeside www.fide2014.eu