Udviklingen i europæisk energipolitik

Dansk Forening for Europaret inviterer hermed til medlemsmøde fredag den 9. december 2022, kl. 13.00 – 15.00.

Generaldirektør Ditte Juul Jørgensen, Europa-Kommissionen, holder oplæg om Udviklingen i europæisk energipolitik.

Der er høje forventninger til EU’s indsats mod stigende energipriser. Den europæiske energipolitik er både i rivende udvikling og under øget bevågenhed – rammerne for Europas planer om selvforsyning og grøn omstilling udfordres af geopolitiske omstændigheder, som EU skal reagere på med kort varsel. Generaldirektør Ditte Juul Jørgensen giver et indblik i de seneste års arbejde med europæisk energipolitik, og hvordan politiske og juridiske overvejelser spiller sammen i håndteringen af en krise. 

Ditte Juul Jørgensen er cand.jur. fra Københavns Universitet med en specialisering i EU-ret fra Europakollegiet i Brügge og har mere end 30 års erfaring i Europa-Kommissionen. Hun tiltrådte som generaldirektør for DG Energi i august 2019 efter at have været kabinetchef for konkurrencekommissær Magrethe Vestager. Forud for stillingen som kabinetschef har Ditte bestredet en række stillinger i Kommissionen, herunder flere med ansvar for juridiske anliggender, bl.a. som kontorchef og afdelingschef i DG Trade og DG Competition. Ditte har desuden ledet den finanspolitiske afdeling af EU’s delegation til FN i New York og arbejdet ved EU-Domstolen i Luxembourg.

Medlemsmødet afholdes hos Udenrigsministeriet, Eigtveds Pakhus, Sal II, Asiatisk Plads, 1448 København K.

Tilmelding

Tilmelding til medlemsmødet kan ske til Dansk Forening for Europaret, enten skriftligt på foreningens hjemmeside www.europaret.dk eller på følgende e-mailadresse: europaret@horten.dk.