Lov, ret og film - Alt for min søn – Københavns Universitet

Det Juridiske Fakultet > Arrangementer > 2019 > Lov, ret og film - Alt...

Lov, ret og film - Alt for min søn


Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med, såsom vanskeligheden ved blot at bestemme, hvad retfærdighed er. I samarbejde med Det Juridiske Fakultet lægger vi med afsæt i en film op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral og retfærdighed.

Denne gang præsenterer vi  ’Alt for min søn’ med introduktion ved lektor Annette Kronborg, Juridisk Institut, Syddansk Universitet. Oplægget varer ca. 20 min. Der vil være debat efter filmen.

Alt for min søn
Instruktør: Xavier Legrand

”’Alt for min søn’ er et moderne og realistisk mesterværk, der undgår at forplumre og foregøgle en meget svær problemstilling,” skrev Niels Roe (Cinemazone) ved filmens danske premiere. Efter deres skilsmisse får Myriam og Antoine delt forældreret over deres søn, hvilket er stik mod ønsket fra den 13-årige Julien, der med ét bliver gidsel for en jaloux og voldelig far og skjold for en terroriseret mor. Der er produceret mange fine film om børn i brudte ægteskaber, men ingen som ’Alt for min søn’, der rammer ned i hverdagens terror og skildrer angst, aggressioner og juridiske problemer med en spænding og nerve, der minder mere om Polanskis ’Chok’ end ’Kramer mod Kramer’. Det er mesterligt instrueret og hudløst spillet – ikke mindst af unge Thomas Gioria, der med hjerteskærende naturalisme bærer den krævende rolle som Julien. Filmen vandt Sølvløven på Venedig Film Festival.

Appearances: Denis Menochet, Léa Drucker, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux
Original titel: Jusqu'à la garde
Frankrig, 2017
DCP, 93 min.
Tilladt for børn over 15 år

Tid: Torsdag, den 25. april 2019, Kl. 19.00 - 22.00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Tilmelding sker ved billetkøb gennem Cinemateket - Entré 80 kr